Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

De 7 kvikke: Dorte Nørbo, SF

Hver uge frem til valget har Rudersdal Avis stillet syv faste spørgsmål til partiernes spidskandidater

Hvad gør dig vred?

Uretfærdighed. Af enhver slags.

Hvis du skulle bosætte dig et andet sted i Danmark, hvor skulle det så være?

Jeg ville vælge Nordvestjylland, hvor jeg er kommet hver sommer som barn og voksen, og jeg holder meget af den forblæste natur. Vesterhav, hedearealer og marker, og Limfjorden, som også byder på dejlig natur. 

Hvad fik dig senest til at grine?

Min mand – altså på den gode måde. Jeg grinede også af den engelske filmkomedie ”The Trip”, som for nylig blev vist i fjernsynet. De to skuespillere, Steve Coogan og Rob Brydon rejser rundt i dele af England, spiser på skønne restauranter og bruger tiden på at imitere andre skuespillere.

Hvilken historisk begivenhed ville du gerne have været en del af?

Den franske revolution med forestillinger om frihed, lighed og broderskab. En dramatisk periode, hvor grundlaget for vores demokratiske samfund blev lagt. Afvikling af enevælden, folkets ret, sekularisering af samfundet, menneskerettighedserklæringen og etableringen af en borgerlig liberal stat, hvor grundlaget blev lagt for senere bevægelser som for eksempel socialismen.

Hvad er din dårligste vane?

Egentlig synes jeg ikke, at jeg har dårlige vaner, men jeg kunne godt være bedre til at rydde op på mit skrivebord. På den anden side kan jeg aldrig finde noget, hvis jeg først har ryddet op.

Hvad er det vigtigste, din mor eller far har lært dig?

Min far lærte mig fornøjelsen ved at læse avis og tale politik. Jeg tror, han læste hvert et ord i søndagens avis og fortalte igen og igen om besættelsen af Tjekkoslovakiet i 1968. Søndagens morgenbord trak ofte ud til langt op ad formiddagen, og det syntes min bror og jeg var frygtelig hyggeligt.

Hvem i Kommunalbestyrelsen vil du helst: 1) Drikke en øl med? 2) Tage på road trip med? 3) Møde i en boksering?

1) Jeg vil helst drikke en øl med Axel Bredsdorff og fortælle ham om fordelene ved at være et landsdækkende parti, som kan løfte kommunale problemer op på folketingsniveau. Så ville jeg byde ham på endnu en øl og overtale ham til at komme over til SF.

2) Jeg vil helst på road trip med Mona Madsen. Der er en god chance for, at ville få set noget kunst og kultur.

3) Elisabeth Ildal. Med Liberal Alliance ophører al fornuftig tale om velfærdsstat og socialt ansvar. Men jeg vil dog til enhver tid hellere vælge det fornuftige arguments magt frem for bokseringen.

Publiceret: 20. November 2017 11:48

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Rudersdal Avis

DEBAT: Så kom brevet fra kirkekontoret
DEBAT: Så kom brevet fra kirkekontoret
Valget netop nu