Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Ældre Sagens assistance til ældre i Rudersdal

Af Per T Christensen, IT ansvarlig hos Ældre Sagen Rudersdal

Den 27. marts bragte Rudersdal Avis et læserbrev med overskriften ”Ældres brug af computere”!

Læseren (Jørgen Kleisdorff) kunne ikke forstå, hvorfor vi i Ældre Sagen søger flere IT Besøgsvenner. Begrundelsen skulle være, at ældre ikke har brug for hjælp, da der findes en enkelt PC-løsning til denne gruppe under navnet DUKA.

Læs debatindlægget her: DEBAT: Ældres brug af computere

Det forholder sig imidlertid sådan, at der i Rudersdal er omkring 9.000 medlemmer af Ældre Sagen. Hertil kommer, at vi rent faktisk hjælper flere end vores egne medlemmer, så gruppen er væsentligt større.

Fordelingen af computere er sådan, at langt de fleste har MS Windows PC'er, nemlig 92%.

6% har Apples Mac og knap 2% har DUKA. Hertil kommer en stor gruppe med iPads og andre tablets, som ikke har en PC.

Ældre Sagen i Rudersdal yder gratis assistance med IT-hjælp, hvor vores klienter ringer efter hjælp, for at få løst et problem af mere eller mindre alvorlig karakter. Hertil kommer, at vi også har en såkaldt IT-besøgsven ordning, hvor en af vores Besøgsvenner kommer et antal gange for at hjælpe ældre med dagligdags computer/tablet betjenings-problemer. Her er der ikke tale om at vi retter fejl, men her hjælper vi med daglig brug af computere og tablets.

IT-afdelingen i Rudersdal har 30 til 50 PC-problemer (udkald) om måneden, og Besøgsvennerne har omkring 10 besøg om måneden af gennemsnitlig et par timers varighed. Så vores frivillige har meget at se til; derfor søger vi også flere IT-besøgsvenner og IT-hjælpere.

DUKA PC'en er en udmærket løsning til ældre uden nogen computer erfaring overhovedet, og hvor den ældre kun har brug for de mest almindelige funktioner så som Mail, eBoks, Skat, Borger, Netbank, etc. Mange ældre har imidlertid nogen, eller en del erfaring fra deres arbejdsliv, og denne gruppe er voksende. Flere og flere ny-pensionister har arbejdet med computere i deres aktive arbejdsliv, og de besidder derfor en større viden. Behovet for hjælp er derfor ikke faldende, snarere tvært i mod. Problemerne er blevet mere komplekse, også i takt med den stigende kriminalitet på nettet.

Publiceret: 04. April 2018 01:12
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Rudersdal Avis

Bøger
Forsiden netop nu