Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Aktivering og involvering frem for pacifcering og medicinering

Af Gert Lassen, KV17-kandidat for Folkelisten.dk

Der skal fremover bades og gøres rent efter behov og ikke efter en kalender.

Det er et paradoks at vores samfund utrætteligt investerer og arbejder på at gøre os udødelige, samtidig med at vi vender ryggen til investeringerne og løber fra ansvar og fra omsorg når de ældre kapaciteter forlader det aktive arbejdsliv. Vi sætter dem hen i ”skammekrogen" til ensomhed og til en trist dagligdag på et plejehjem eller i privat regi, da de jo nu er blevet ”uproduktive” og således øjensynligt er en byrde for samfundet.

Tænk på hvilken viden og hvilke erfaringer samfundet går glip af ved at sætte de ældre i ”bås som slagtesvin", kun afventede på at blive sendt ud på den smeltende isflage for at afslutte livet i tristesse.

Folkelisten.dk vil involvere og aktivere vores ældre og vores seniorer. De skal igen være centrum i vores familieliv og således bidrage med overlevering af viden og erfaring til kommende generationer. Vi vil styrke familiekollektiverne og integrationen mellem ung og ældre. Ydermere vil vi ligge vægt på at familierne og de yngre generationer tager et væsentligt større ansvar for og omkring afhjælpning af de fysiske udfordringer som vores ældre medborgere stilles overfor med deres aldring, herunder rengøring og personlig hygiejne.

Aktivering og involvering frem for pacificering og medicinering. 

Publiceret: 27. September 2017 01:12

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Rudersdal Avis

Valget netop nu