Nu er motorvejen færdig. Men støjen er der stadig.
Nu er motorvejen færdig. Men støjen er der stadig.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Debat: Beplantning ved dæmningen

Bent Gottlieb
Formand for Maglemosegruppen
Folesletten 4 A
2950 Vedbæk

Til Anlægsgartneren, Landskabsarkitekten og projektleder i Entreprisestyring Øst, Jan Weber. Vejdirektoratet.

Med stor interesse har jeg læst jeres svar i Rudersdal Avis til viceborgmester Erik Mollerup og byplansudvalgsformand Axel Bredsdorff vedr. beplantning af dæmningen ved motorvejen mellem Elleslettegårdsvej og Gøngehusvej 14.februar.

Det virker som om gammel viden er gået tabt. Hvis man i år tilsår den ret stejle skråning med kornsorten stauderug nu i foråret, vil rugens enorme rodsystem holde på jorden og derefter kan man, uden at destabilisere skrånings-opbygningen, allerede til næste år plante træer på skrænten.

Det skal ikke være store træer. Hvis man planter et stort træ, får man en pind. Hvis man planter små, får man et træ! Derfor bør man allerede i efteråret 2018 købe de ca. 1000 til 1500 træer (man fældede på denne strækning i 2014) til ca. 5 kr. stykket og udplante dem. Det kunne være i den størrelse der hedder 2/2, det vil sige fire år gamle. Det kunne være avnbøg, fuglekirsebær og tjørn. Det vil med tiden give en god vindskærm.

Udgift til frø af stauderug og til de små træer koster højst 10.000 kr. og selvom der så vil gå år inden, der skabes en vindskærm, der dæmper støjen, er Trørødborgerne dog bevidste om, at det vil blive bedre år for år. Udgiften vil jeg tilbyde Ruderdals Kommune at betale så længe jeg lever, men da jeg fylder 83 næste gang, var det måske en god ide at få sagen afsluttet inden alt for længe.

Maglemosegruppen har accepteret, at Vejdirektoratet venter med de lovede støjmålinger til i år for at opnå de samme måletidspunkter som i 2012, og har så til gengæld venligt informeret om hvor, hvornår og hvordan vi kan klage over en forventelig manglende støjskærm på det aktuelle vejstykke til Ekspropriations-kommissionen inden august 2017, årsdatoen for indvielsen og dermed tidsgrænsen for klage.

Publiceret: 01. Marts 2017 19:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Rudersdal Avis

ANNONCER
Se flere