Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Debat: Brev fra en tilflytter

Lisette Jespersen.
Fuglesangsvej, Birkerød
KV17 Kandidat
Enhedslisten

Rudersdal er en grøn kommune, men er den også miljøbevidst?

Jeg er flyttet til Rudersdal Kommune for et par år siden, og jeg har virkelig nydt den smukke natur. Men sommetider bliver idyllen brudt. Jeg troede nemlig, at en 'grøn kommune' var lig med en miljøbevidst kommune bl.a. når det gælder affaldssortering og genanvendelse. Derfor troppede jeg op til Familiedag på Torvet pinselørdag. Dagens tema var genbrug af affald.

Miljø- og teknikudvalget var repræsenteret, og så kunne vi borgere stille nysgerrige spørgsmål. Godt initiativ! Jeg fik en god snak med kommunens repræsentanter om fremtiden.

Jeg har fulgt med i forsøg og evaluering af affaldsplanerne, så mit spørgsmål er: Hvornår sker der så noget? Jeg fik at vide, at vi må vente på vores naboer: Hørsholm, Allerød og Fredensborg. Ting ta"r tid. Der går nok et års tid eller to.

Jeg kommer fra en kommune hvor affaldssortering, genbrug og CO2 regnskab er vigtige parametre for kommunens ”grønne regnskab”. Jeg foreslår Miljø- og Teknikudvalg, at besøge Gentofte kommune, der i en del år har arbejdet med affaldssortering og genanvendelse. Gentofte kommune har en høj genanvendelsesprocent.

Jeg har forstået, at Rudersdal stræber efter 50 % - om et par år! Der er gode erfaringer at hente, ”lige om hjørnet”.

Stigende affaldsmængder er tæt knyttet til en stigning i udledning af CO2. I 2016 kunne 70 af Danmarks 98 kommuner kalde sig for Klimakommuner. Dvs. at kommunerne, har skrevet under på en aftale med Danmarks Naturfredningsforening om at reducere kommunens CO2-udledning med minimum to procent hvert år og minimum i fem år. Der er meget at arbejde på. Så - kom så Allerød, Hørsholm og Rudersdal.

Publiceret: 14. Juni 2017 01:12

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Rudersdal Avis

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt