Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Elbiler i hjemmeplejen

Af Court Møller, Radikale Venstre, spidskandidat til KV17

Selvfølgelig skal vi se kommunale elbiler på vejene i Rudersdal. For nylig var Rudersdal i fokus, fordi vi ingen elbiler har i vores bilpark.

Hovedparten af vores tjenestebiler i kommunen er i hjemmeplejen. Bilerne var sidst i udbud 2014, så inden længe skal der ske et fornyet udbud. Der er teknologisk og prismæssigt sket en betydelig udvikling de seneste 4 år. Jeg har derfor store forventninger til, at vi inden længe vil se de første elbiler i bl.a. hjemmeplejen.

Og selv om bilerne måske er lidt dyrere i indkøb, så skal vi også se på driftsbesparelser i form af besparet brændstof og færre udgifter til vedligehold af motor. Det har de bl.a. gjort i Albertslund, hvor de er nået frem til, at elbiler i hjemmeplejen er konkurrencedygtige.

Når kommunen næste gang laver udbud af biler i egen bilpark, skal der være fokus på elbiler som alternativ. Det indgår allerede i kommunens Klima- og Energipolitik. Og jeg forventer bestemt, at vi inden for et par år både vil se elbiler og hybridbiler i hjemmeplejen, der kører rundt på kommunens veje. Det vil være endnu et skridt på vejen mod grøn omstilling.

Publiceret: 05. Oktober 2017 09:30

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Rudersdal Avis

Mød KV17 kandidaten Axel Bredsdorff her
Mød KV17 kandidaten Axel Bredsdorff her
Valget netop nu