Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Fællesbadning i folkeskolen - nej tak

Flemming Hørdum Gertsen

Børn i dag har alverdens rettigheder, og det skal vi være taknemmelige for, men det undrer mig, at børn ikke har rettigheden til at bestemme, om de vil vise deres nøgne krop frem.

Det er i hvert fald ikke det indtryk jeg fik efter forældremøder på mine børns skole, hvor det nærmest blev fremlagt, at fællesbadet var en del af pensum i idræt.

Det er åbenbart et problem at få skoleeleverne i bad efter idræt, ikke bare på den skole jeg var til møde på, men også på den skole, hvor jeg selv arbejder. Argumentet er selvfølgelig det hygiejnemæssige, men også at man skulle se at vi alle ikke er ens under tøjet.

Selvfølgelig kan vi ikke byde lærerne at skulle undervise en flok lugtende teenager, der kommer lige fra idræt, og selvfølgelig skal de lære, at det er vigtigt med en god hygiejne. Men argumentet om at man skal kunne klæde om med andre mennesker og gå i bad sammen, forstår jeg simpelthen ikke, heller ikke selv om man er af samme køn.

Måske er der sket et skift fra min skoletid, hvor man sådan set bare gjorde, hvad der blev sagt, men jeg er stolt over, at man som ung i dag er i opposition. Hvorfor er det ikke i orden at være blufærdig?

I dagens folkeskole bestemmer man ikke om børn skal smage svinekød eller gå til præst og mange andre ting. Skal folkeskolen så bestemme, at min datter skal gå i fællesbad? Det mener jeg ikke.

Hvis man ikke ønsker elever, der lugter af sved, så lav da nogle faciliteter der skaber muligheder for, at man kan bade privat eller stå i en samlet klynge under bruseren, for uanset hvad, så skal de nok lære, at vi er forskellige.

Jeg tror, at hvis man i min skoletid havde haft muligheden for at vælge, så havde mange af os nok valgt en mere privat form for badning, og færre havde pjækket fra idræt.

Publiceret: 26. September 2017 01:12

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Rudersdal Avis

DEBAT: Så kom brevet fra kirkekontoret
DEBAT: Så kom brevet fra kirkekontoret
Valget netop nu