Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Frilandsmuseet kommer til Sandbjerg...

Af Asta Fischer Trollo, Sandbjergcej 33, 2970 Hørsholm, bestyrelsesmedlem af Rudersdal Konservativ ungdom

Den 19. december 2017, midt i julehyggen sendte kommunen et lokalplansforslag ud til landområderne omkring Sandbjerg. Mailen viste sig dog ikke at være nogen rar julehilsen, men i stedet et forsøg på at frede hele området.

De begrunder deres fredningsforsøg med, at naturen skal beskyttes, men ligefrem at forbyde opsætning af låger, hegning - herunder også hestefolde, beplantning, belysning og mindre terrænreguleringer, virker unødvendigt. Nu skulle man tro, at der var en god grund til at byggeretten for ejerboliger fx reduceres med 30 % i forhold til gældende ret, men nej.

I en mail sendt fra kommunen inden denne lokalplan overhovedet var udviklet, står der: “Formålet med udarbejdelsen af lokalplanen er at forsøge at regulere den umiddelbare ret til byggeri. Vi skal selvfølgelig have en planmæssig begrundelse for at kunne gennemføre en lokalplanlægning, der begrænser disse umiddelbare rettigheder. Disse begrundelser ARBEJDER VI PÅ AT FINDE.”

De har simpelthen siddet i kommunen og tænkt: “Åhh nej, landområderne har for mange rettigheder til at udvikle sig i takt med resten af Danmark. Lad os lave en lokalplan, som tager al frihed væk fra Sandbjergområdets indbyggere, og lad os i stedet forvandle hele området til et frilandmuseum.”

Dette kan selv jeg, en 15-årig, se er en fuldstændig forskruet måde at styre en kommune på. Kommunen misbruger deres magt, når fx landszonetilladelser efter planlovens § 35 erstattes med dispensationer.

Hvilket er en klar og ulovlig svækkelse af borgernes retssikkerhed. Det kan vi sgu da ikke finde os i. Jeg vil i hvert fald ikke lytte til en frihedsrøvende kommune, som træffer ulovlige beslutninger, som det passer dem.

Det er simpelthen bare ikke i orden. Derfor opfordrer jeg kraftigt politikerne til at trække lokalplansforslaget tilbage, så mine hårdtarbejdende forældre ikke behøver gå i retten med denne pisse irriterende lokalplan.

Publiceret: 23. Marts 2018 13:25
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Rudersdal Avis