Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Grænsen for besparelser er nået

Af Kristine Thrane
Medl. af kommunalbestyrelsen og spidskandidat for Socialdemokratiet i Rudersdal

Socialdemokraterne i Rudersdal har bakket fuldstændig op om at udføre en analyse af udligningen mellem kommunerne samt rimeligheden i, at vi betaler så meget til andre kommuner. Undersøgelsen har vist, at vi har et lavere serviceniveau end mange af de kommuner, vi betaler til. Det virker selvfølgelig urimeligt, og det skal vi gøre opmærksom på over for vores folketingspolitikere, som fastlægger udligningskriterierne.

Men på trods af, at vi betaler så høj en udligning i Rudersdal, så har vi stadig den laveste indkomstskat, og betaler 2 % mindre end gennemsnitsborgeren i Danmark. Det er helt korrekt, at hvis vi sætter skatten op, så stiger vores udligning yderligere – dette argument er blevet brugt igen og igen imod at sætte skatten op. Problemet er bare, at alternativet til at sætte skatten op har været, at vi år efter år har måtte skære ned på vores kernevelfærd dvs. skoler, børnehaver og hjælpen til ældre og handikappede.

Socialdemokraterne mener, at vi har nået en grænse, når det kommer til besparelser, måske har vi endda overtrådt den. Vi er derfor parate til at sætte skatten op, hvis der skulle blive underskud på budgettet igen. Vi er af den opfattelse, at mange borgere faktisk er villige til at betale lidt mere i skat for at være sikre på, at deres børn går i en god skole og dagsinstitution, samt at de ældre får den hjælp, de har behov for.

Nu skal man huske, at vi befinder vi os i et valgår, så der kommer sikkert hverken besparelser eller skattestigninger på programmet i 2017. Men der kommer en tid efter kommunalvalget, og her vil Socialdemokraterne kæmpe hårdt imod yderligere besparelser, til gengæld er vi ikke bange for at sætte skatten op, hvis det viser sig umuligt at få sænket udligningsbidraget.

Publiceret: 31. Marts 2017 19:30
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Rudersdal Avis

ANNONCER
Se flere