Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Grundskylden skal sænkes, når målet om en kassebeholdning på 100 mio. kroner er nået

Af Chr. Fode, Ellekrogen 22, 2950 Vedbæk, KV17-kandidat for Det Konservative Folkeparti

Der er, i kommunalbestyrelsen, konsensus om, at kassebeholdningen skal op på 100 mio. kroner, fra de nuværende anslået -130 mio., for at sikre kommunen en sund likviditet. Der afsættes årligt ca. 80-90 mio. kroner til dette formål.

Når målet er nået i 2020, mener vi, at de 80-90 mio. kroner ubeskåret skal bruges til at nedsætte grundskylden med 3 promille, fra 22,93‰ til 19,93‰. Vi mener at pengene har det bedst i borgernes lommer.

Vi går ind for, at forbedringer i den kommunale service alene skal finansieres ved effektiviseringer og prioriteringer. Der er rigeligt at tage fat på! Lad os tage et eksempel.

Sammenlignet med en konservativ kommune som Gentofte, har Rudersdal Kommune indenfor flere områder en dyrere drift. Ifølge Danmarks Statistik, koster en folkeskoleelev i Gentofte 56.396 kr. pr. år, medens en folkeskoleelev i Rudersdal koster 62.969 kr. Elever, forældre og lærere vurderer folkeskolen i Gentofte bedre end i Rudersdal, og eleverne i Rudersdal klarer sig på samme niveau, som i Gentofte kommune.

Vi kalder det ”Best practice”, at lære af de kommuner, som har den bedste drift, indenfor et given område. Det betyder vi kan bedre service for de samme penge.

Publiceret: 19. November 2017 21:01

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Rudersdal Avis

DEBAT: Så kom brevet fra kirkekontoret
DEBAT: Så kom brevet fra kirkekontoret
Valget netop nu