Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Halkapacitet i Holte - en ommer

Af Henrik Hjortdal, KV17-kandidat for Alternativet

Holte Idrætsforening har gennem næsten 20 år arbejdet seriøst med en udvidelse af halkapacitet på Rudegård Stadion. Der har længe været fuldt booket til unge og gamle. Skolereformen har sat yderligere pres på idet tiden 14-16 pga skoledagens udvidelse er blevet tynd belagt og presset på 16-21 øget tilsvarende med ventelister til følge.

I 2015 har foreningen brugt 100.000 på en professionel skitseplan og tilbudt at medfinansiere anlægget via ansøgning til fonde.

Der er en række udfordringer ved at udvide på Rudegård: Skovbyggelinje, fredning og P-pladser, men der er skabt eller søgt skabt løsninger på dette.

Siden 2016 har kommunen - uden at invitere Holte IF eller Rudersdal Idrætsråd med ind - arbejdet med at se på en løsning. Dette arbejde er mundet ud i en skeptisk gennemgang og i en afvisning af Holte IFs projekt som urealistisk og dyrt pga beliggenheden. Men uden den dialog og inddragelse som ellers hævdes at være en kommunal værdi.

I stedet opstår som lyn fra en klar himmel i årets budgetforlig en “gave” i form at en ny skolehal på Dronninggårdskolen til erstatning for de tre gamle haller. Denne renoveringsopgave på skolen skal nu illudere Holte Hal 3.

Jeg tænker Holte Idrætsforening må undre sig over at halkapaciteten i Holte med Dronninggårdmodellen maksimalt skaffer 10 ekstra timer ugentligt ift. det opgjorte behov på 47. Jeg tænker budgetforligspartierme må spørge sig selv om de vidste hvad de gjorde, da de accepterede borgmesterens pludselige forslag i en sen nattetime ved budgetforhandlinger?

Alternativet mener det er en ommer. Vi ønsker - efter forbillede fra Gentofte - at nedsætte et så opgaveudvalg, som skal bestå af 5 politikere og 10 borgere. Her kan den forsvundne dialog genoptages og et forsøg på at finde en løsning der udvider kapaciteten mærkbart og ikke smadrer klublivet ved opdeling på flere matrikler. De 20 mio. kr. der er afsat i budgetforliget kan så være begyndelsen på en samlet finansiering, hvor Holte Idrætsforening kan levere en del gennem fondsfinanisering.

Publiceret: 15. November 2017 08:42

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Rudersdal Avis

Valget netop nu