Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Handicappolitik er andet end visioner

Af Preben Etwil, formand for Socialdemokratiet i Rudersdal og KV17-kandidat

Det er da bekymrende at læse Per Baar Kæselers indlæg i Rudersdal Avis, om at der er en verden til forskel mellem kommunens vedtagne handicappolitik og den praktiske virkelighed.

De vedtagne mål og visioner skal naturligvis forsøges gennemført i videst muligt omfang – ellers kan det jo være lige meget med at vedtage politikker på området.

Jeg kender ikke den konkrete sag, der ligger til grund for, at der ikke kan etableres en passende tilgængelighed til kommunens byrådssal og tilhørerpladser.

Det koster som bekendt ingen penge, at tænke sig om før end man træffer en beslutning. Om det er arkitektoniske og/eller bevaringsmæssige forhold, der spiller en rolle her, ved jeg heller ikke.

For ingen kan være i tvivl om, at vores bygningsfredningsbestemmelser omkring rådhuset er meget restriktive, og godt for det, men jeg ved også, at der hvor der er vilje, er der vej.

Derfor er det helt rimeligt at kræve handicapadgang til byrådssal og tilhørerpladser.

Det kan godt være, at det kræver en ny akitektonisk løsning, og en statslig tilladelse til etablering af den fornødne adgang, men kommunen kan da ikke leve med, at vi tilsidesætter en FN-konvention -vel?

Det nye byråd må simpelthen kunne forpligtes til, at finde en løsning – også selvom, det vil fordyre vores rådhusrenovering.

Publiceret: 10. Oktober 2017 01:12
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Rudersdal Avis

Valget netop nu