Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Inspirerende og attraktivt tilbud til børn og unge

Anette Buur-Rosholm, Sydskrænten 11 i Holte

Kære Randi Mondorf og kommunalpolitiske kolleger

Tak for dit svar, hvori du dog undlader at forholde dig til de røde atletikbaner. Vi forældre takker pænt ja tak til, at I kommunalpolitikerne sætter handling bag de flotte ord i jeres Børne- og Unge politik, også i Øverød-området. Som jeg også kom ind på ved spørgetiden ved sidste kommunalbestyrelsesmøde, er min efterlysning, at der kommer til at ske noget for børn og unge på de røde atletikbaner. Der er i dag intet i hele Øverød-området. De røde atletikbaner har tidligere hørt under kultur- og fritidsområdet. Det kunne banerne gøre igen og dermed heller ikke belaste en i forvejen trængt økonomi på Skovlyskolen forårsaget af mange års misligeholdelse. De 25 mill. til istandsættelse af Skovlyskolen er en start, som dog lader meget at ønske, da renoveringen for 4-5 år siden blev prissat til ca. 60 mill. kr. Af de millionbeløb du nævner, er det bemærkelsesværdigt, at Skovlyskolen får det absolut mindste beløb til en gennemgribende renovering sammenholdt med, at det er den største matrikel.

Tak for invitationen til en kop kaffe på Rådhuset. Jeg har dog et alternativt forslag. – Lad os mødes på Sydskrænten, tage kaffen med på termokanden og invitere alle vejens yngste medborgere med på en vandretur til det nærmeste aktivitetsområde for børn. Vi må hellere tage saftevand med til børnene også, for der er et godt stykke vej. Fra Sydskrænten begiver vi os ud af den stærkt trafikerede Øverødvej, hvor bilerne af uforklarlige årsager har svært ved at overholde de 70 km. i timen. Samtidig er cykelstien, som vi går på ekstraordinært smal, så med hjertet i halsen må vi håbe, at alle børnene er gode til at gå sirligt på en lang række og vi er gode til at berolige dem. Efter ca. 40 min. og 2,5 km. gåsegang på den smalle cykelsti, når vi til Mariehøj Naturlegeplads, som er for de lidt mindre børn. Hårdt tiltrængt får vi første kop saftevand og kaffe. Der er helt sikkert en del af de mindre børn, som efter en times leg, ikke synes om ideen at gå yderligere 1,5 km. ud til Rundforbi, hvor der er 10 meter højt klatretårn for de lidt større børn, som dog koster 50 kr. per barn. Jeg har selv børn, hvor der er 8 år mellem den ældste og den yngste, og selvfølgelig er det ikke kun den yngste, som skal have fornøjelse ud af turen, så vi går ad cykelstier videre og når frem til klatretårnet. Efter tre timer kan vi begive os hjemad igen. Nu er der nok lidt uro i rækken, og vi har forhåbentlig været så forudseende, at vi har taget madpakker med også og ladet børnene forsyne sig, inden vi begiver os afsted på den knap 4 km. lange vandretur tilbage til Sydskrænten. 

Deltag i debatten på facebook.

Sæt dette i forhold til at vi sammen med børnene kunne gå 450 meter ad fortov til området, hvor de røde baner var og hvor der forhåbentlig fremover er et visionært tilbud for Øverød-områdets børn i alle aldre. Og dermed viser du, Randi Mondorff og dine kommunalpolitiske kolleger i Kultur- og fritidsudvalget, at I har sat handling bag de flotte ord Børn- og Ungepolitikken - også i Øverød-området.

Publiceret: 21. April 2017 14:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Rudersdal Avis

ANNONCER
Se flere