Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Ja, kirkegårdstaksterne er for høje

Af Christoffer Buster Reinhardt (K), medlem af kommunalbestyrelsen

Den meget store stigning i kirkegårdstaksterne er igen til debat. Den store takststigning er et reelt problem for rigtig mange borgere, meddeler kirken. Og i Det Konservative Folkeparti forstår vi godt problemet. Vi ønsker ligesom kirkens folk at taksterne sænkes, hvilket vi også fremførte i valgkampen.

For lad det være sagt lige ud: For os er det ikke et mål, at kirkegårdene skal hvile i sig selv økonomisk. For os repræsenterer kirkegårdene en helt særlig kulturværdi, som vi skal værne om. Kirkegårdene er nemlig et rum for refleksion og det at mindes. Og så er kirkegårdene en del af vores lokalhistorie. Derfor er vi heller ikke begejstrede for argumentet om, at folkekirken blot selv kan overtage opgaven fra kommunen, hvis kirken ikke er tilfredse med kommunens drift og prissætning. Det argument er for letkøbt.

Læs også: Flere borgere sløjfer gravstedet i Rudersdal

Selvfølgelig skal driften af kirkegårdene – ligesom alle andre dele af det offentlige – være så effektiv som muligt. Og vi kan sagtens forestille os, at der er et effektiviseringspotentiale i driften af kirkegårdene. Det kunne f.eks. være interessant, at prøve at konkurrenceudsætte gartneropgaverne på kirkegårdene.

Fra konservativ side vil vi rigtig gerne et tæt samarbejde mellem kommunen og folkekirken. Derfor må det også være relevant, at vi fra politisk side går i dialog med kirken om hvordan man kan finde fælles løsninger på det her vigtige område, hvor vi har fælles interesse.

Læs også: Lad os deles om udgiften til kirkegårdene

Publiceret: 14. Marts 2018 11:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Rudersdal Avis