Kommunalvalg 2017
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Debat: Klar tale fra S

Af Claus Hjorting, kandidat til
kommunalvalget (K)

Jeg må rose Preben Etwil, som både er formand for Socialdemokraterne i Rudersdal og byrådskandidat, for klar tale.

S vil gerne sætte kommunalskatten op, og S ser ikke grundskylden som en udfordring.

Det er, må jeg forstå, kun rimeligt, at der skal betales mere for en BMW end for en Skoda – det skal med andre ord koste mere at bo i Rudersdal end andre steder. Og vil man have en lavere grundskyld, så kan man jo flytte til Aalborg.

Preben Etwil ignorerer bekvemt nok lidt fakta i sit indlæg. Grundskyldspromillen er lavere i vores nabokommuner end i Rudersdal og meget lavere i Gentofte, så en familie med børn kunne også vælge at flytte til Hørsholm eller Lyngby Tårbæk.

Men det er for mig som formand Gl. Holte Boligselskab - et af Rudersdal store almene boligselskaber – værre, at det altså også er ok, at lejen skal pustes kunstigt op på grund af grundskylden. Jeg har beboere, hvor 23% af lejen går til at betale grundskyld. Det er selvfølgelig et godt liberalt synspunkt, at de så må flytte til en kommune, hvor de har råd til at bo – det er blot lidt uventet at høre det fra en socialdemokrat.

Så ja, grundskylden er et problem og nej, de konservative vil ikke ignorere det, men vil fortsat arbejde for at også grundskyldspromillen sænkes i årene fremover.

Publiceret: 06. August 2017 16:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Rudersdal Avis

ANNONCER
Se flere