Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Kommentar til Daniel E. Hansen vedrørende Skovmærket

Af Sten Troelstrup, formand for Lokallisten

Til Daniel E. Hansen.

Jeg beklager, at jeg først nu er blevet opmærksom på din reaktion på mit indlæg om processen i forbindelse med lukningen af børnehaven Skovmærket. Reaktion, ikke svar, fordi du ikke forholder dig til indholdet.

Op til valget i 2013 førte Lokallisten an i en heftig debat om det daværende system til indskrivning i daginstitutioner NEMplads, fordi vi mistænkte systemet for at være skruet sammen til at dirigere tilmeldingerne hen til de institutioner, 'man' gerne så bevaret, således at 'man' kunne lukke de institutioner, 'man' gerne så lukket, med henvisning til den manglende søgning.

Det viste sig, at vi havde ret, og NEMplads blev erstattet af det nuværende system. Da det undrede os, at Skovmærket, som har en fået meget positiv bedømmelse af forældrene, kunne komme i den situation, at der pludselig ikke var nok børn på venteliste, ønskede vi derfor:

1) at få sikkerhed for, at der ikke er de samme skævheder i det nye indskrivningssystem som i NEMplads, og

2) at forældre, der for to-tre år siden skrev deres barn op til en anden institution, skulle have mulighed for at vælge Skovmærket i stedet, fx fordi de i mellemtiden var blevet klar over, at en lille institution ville være bedre for netop deres barn end den store institution, barnet var skrevet op til.

Dét oplever vi som ansvarligt i forhold til børn og forældre og den mangfoldighed i institutionsudbuddet, som vi finder vigtig, og det var dét, og dermed den ansvarlighed, du var med til at stemme ned i Børne- og Skoleudvalget.

Publiceret: 22. Februar 2018 08:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Rudersdal Avis

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt