Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Kommunen skal være med til at prioritere politiindsatserne

Af Christian Wix, Tovesvej 14B, 2850 Nærum, KV17-kandidat for Konservative

I Rudersdal Avis fra 24. oktober kunne man læse, at i løbet af efterårsferien blev knap hver 10. indbrud i Nordsjællands politikreds begået i Rudersdal kommune. Hvert år oplever i gennemsnit ca. 5% af hustandene i kommunen at have indbrud. I følge Bolius, placerer det Rudersdal kommune på en førsteplads i statistikken over antal indbrud pr. indbygger. Det skal vi ikkke finde os i – og det kalder på nytænkning: For bør kommunen have langt større indflydelse på politiets prioriteringer?

Som borgere kan vi gøre noget for at mindste risikoen for indbrud. Vi kan investere i bedre døre, vinduer, låse, alarmudstyr og vi skal være del af Nabohjælp. Men det er et problem, at politiet ikke bruger flere ressourcer på at bekæmpe indbrud i kommunen.

Vi ved alle, at flere og flere af politiets ressourcer går til terrorbekæmpelse, grænsekontrol og bandekriminalitet. Altsammen noget som er vigtigt. Jeg tror ikke, vi har udsigt til bedre service fra politiets side, så længe de samme betjente der skal sikre trygge skoleveje og jagte indbrudstyve også skal bruges til nationale opgaver.

Derfor er der behov for, at kommunerne selv får mere indflydelse på politiindsatsen i de enkelte kommuner. Man kunne måske forestille sig en model, hvor ”banale” opgaver som almindelig gadeorden, indbrudsbekæmpelse, trafiksikkerhed og kriminalitetsforebyggelse blev flyttet ud i en selvstændig enhed, hvor kommunerne selv kunne bestemme serviceniveauet og samtidig afholde udgifterne. Det ville give en mere demokratisk udnyttelse af politiets ressourcer, samt give kommunerne et større encitament til at prioritere kriminalitetsforebyggelse.

Jeg har mødt nogen af de borgere i Søllerød, som pga. mange grove indbrud, har indgået en aftale med et vagtselskab om patruljering i lokalområdet. Det er uacceptabelt, at borgerne må tage dette skridt. Ministeren har lovet flere betjente i fremtiden, men indtil da, må kommunen mere på banen i kampen mod indbrud.

Publiceret: 11. November 2017 01:12

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Rudersdal Avis

DEBAT: Så kom brevet fra kirkekontoret
DEBAT: Så kom brevet fra kirkekontoret
Valget netop nu