Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Kultur i børnehøjde

Af Lisette Jespersen, KV17-kandidat for Enhedslisten

Enhedslisten går ind for ”Kultur for Alle”, det gælder også børnene. Der skal være plads til det i fritidstilbuddene, og ingen børn skal udelukkes, på grund af dårlig økonomi. Kultur styrker børnenes selvværd og skabe hele mennesker. De vokser ved at se sig selv i andre roller end dem, de har i skolen. Enhedslisten vil bevare de kreative initiativer, der er på biblioteker, på spillesteder, Ung i Rudersdal, biografer m.v. Vi vil være med til, at sikre at kreative kulturkræfter får mulighed for at udfolde sig.

De kreative fag i folkeskolen har også stor betydning for børnenes udvikling - ligesom som dansk og matematik. Musik udvikler børns fysiske og intellektuelle færdigheder og fremmer deres sprogudvikling. Samspil giver sammenhold og samarbejde. Det ved de mange dygtige lærere og pædagoger, der underviser i de kreative fag.

Derfor skal folkeskolerne have et budget, der er så rummeligt, at der også er råd til teaterprojekter og musikinstrumenter. Der skal også være plads til kulturen i folkeskolen.

Publiceret: 20. November 2017 09:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Rudersdal Avis

DEBAT: Så kom brevet fra kirkekontoret
DEBAT: Så kom brevet fra kirkekontoret
Valget netop nu