Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Lad os deles om udgiften til kirkegårdene

Henrik Hjortdal, forperson i Alternativet i Rudersdal

”Så kom brevet fra kirkegårdskontoret, mine forældres gravsted udløber nu, og hvis vi fortsat ønsker at beholde det, koster det 9.000 kr for 5 år!!!!..... vi har valgt ikke at beholde det, men jeg ved, jeg vil savne mine "små snakke" med dem derude…... men idiot er jeg ikke, vil simpelthen ikke betale den pris!!!! Det er så tarveligt det, der er besluttet!”

Sådan lyder et brev jeg fik fra en gammel skolekammerat sidste vinter. En forudsigelig begivenhed. Mange begravelser erstattes af kremering og askespredning. Og familiegravsteder opgives. Fordi kommunen og kirken ikke har kunne finde en løsning på de to- og tredoblede kirkegårdstakster.

Læs også: Flere borgere sløjfer gravstedet i Rudersdal

Menighedsrådsformand Karin Løhde (V) mener ikke kirken har ansvaret. Borgmester Jens Ive (V) fastholder, at kirken overtager udgifteme.

Mit forslag er at man deles med 1/3 af udgifterne til hver: Menighedsrådet betaler for de kirkenære områder og får dermed smukke omgivelser for kirkelige handlinger; kommunen får en række fine grønne områder; ”brugerne” for et sidste hvilested og et sted at mindes de afdøde. 100 % til brugeren som nu er slet ikke rimeligt.

Det er uforståeligt, at sagen ikke blev løst i forbindelse med budgetforliget 2017. Lad os håbe opgaven løses i år.

Alternativet vil arbejde for en løsning hvor alle tre parter bidrager, kirken, brugerne og kommunen.

Publiceret: 12. Marts 2018 01:12
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Rudersdal Avis