Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Lige netop derfor er lokalplan 257 IKKE nødvendig

Af Christian Fischer Trollo, Sandbjergvej 33, 2970 Hørsholm

Når jeg læser Karsten Ives læserbrev, der beskriver hvorfor lokalplan 257 er nødvendig, bliver jeg irriteret.

Problemet med denne lokalplan er, at den er lavet specifikt for at sætte planloven ud af kraft. Da landzoneområder helt generelt er særligt beskyttede mod byspredning og andre former for byggeri, er der i loven lavet en særlig beskyttelse for beboere i disse områder. Den går på, at der skal søges landzonetilladelse til en lang række ændringer, herunder også anlæggelse af vej og ændring af formål med dyrkningsarealer og meget andet.

Da man ofte administrere meget restriktivt i landzone, har borgeren mulighed for at anke en afvist landzoneansøgning. Denne ret fjernes med en lokalplan.

Læs Karsten Ives læserbrev her 

Og nu er det jo ikke sådan, at vi der bor i området, får de samme muligheder for at bygge huse, som jer der bor i ”byen”. De restriktioner, der er beskrevet i lokalplanen, fx for hvor mange vinduer der må være i tagetagen, gør, at det ikke kan lade sig gøre at bygge en beboelig 1.sal uden en dispensation.

Så med et pennestrøg forsøger kommunen at fjerne vores lovsikrede retssikkerhed. Måden planen bliver præsenteret på er også uetisk, da den er fyldt med fotos, som næsten alle er taget ud over fredede arealer, altså allerede højt beskyttede arealer.

Specifikt til Karsten Ives indlæg, så kan det ikke lade sig gøre, at lave den vej han nævner uden en landzonetilladelse. Så hvis der ikke foreligger sådan en, er den ulovlig under alle omstændigheder. En lokalplan vil altså ikke gøre nogen forskel, så argumentet holder simpelthen ikke.

Læs også: Borgere på barrikaderne i Sandbjerg

Publiceret: 22. Marts 2018 15:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Rudersdal Avis