Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Misvisende indlæg om Skovmærket

Af Daniel E. Hansen (V), formand for Børne- og Skoleudvalget

Lokallisten har ikke opdaget, at valgkampen er slut og leverer et misvisende indlæg om den selvejende institution, børnehaven Skovmærket.

For det første vælger Lokallisten at præsentere det som om, at et flertal, uden om Lokallisten, nu har besluttet at lukke en lille, velfungerende institution, for at flytte børn og personale til en ny stor institution på Vangeboled.

Det er forkert, og rent faktuelt kan vi politisk ikke lukke en selvejende institution. Men fakta tager man åbenbart ikke så tungt i Lokallisten, når målet er at opbygge en vildledende politisk fortælling.

Læs læserbrevet fra Lokallisten her.

Sagen er skabt af, at der til maj kun går ni børn i Skovmærket, og det er for få til at drive et dagtilbud. Derfor har kommunen tilbudt, at børn og personale samlet kan flytte til Egebakken i en midlertidig børnehavegruppe.

Det er en midlertidig løsning, indtil der senere på foråret tages stilling til den fremtidige struktur på det samlede dagtilbudsområde. Således er der tale om en akut udfordring, som vi politisk naturligvis er nødt til at forholde os til og hjælpe til med at få løst. Lokallisten har ingen svar på det, udover nogle luftige udsagn om, hvordan der i stedet kan tilføres børn til Skovmærket (imod forældrenes vilje?).

For det andet vil jeg slå fast, at Venstre - fuldstændigt ligesom Lokallisten - går ind for mangfoldige dagtilbud. Børn og forældre er forskellige, og derfor skal der også tilbydes forskellige dagtilbud. Men det betyder naturligvis ikke, at vi skal overlade en institution med ni børn og en lille personalegruppe til sig selv, når det er åbenlyst, at det ikke er muligt at drive et dagtilbud på det grundlag, og når forældrebestyrelsen selv står bag den løsning, som nu er besluttet.

Jeg vil gerne rose forældrebestyrelsen for at udvise ansvar og konstatere, at Lokallisten ikke lytter til forældrene.

Jeg appellerer til en lidt mere saglig linje og håber, at Lokallisten fremover vil påtage sig et medansvar for at finde løsninger og træffe beslutninger, fremfor at føre valgkamp fra sidelinjen.

Publiceret: 18. Januar 2018 11:16
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Rudersdal Avis