Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Mit valg bliver et fravalg

Line Krieger Bystrup, Kuben 26, 2840 Holte

Jeg er stadig i tvivl om, hvem der skal have mit kryds den 21. november – men jeg har besluttet hvem, der IKKE skal have det.

De politikere, jeg har fravalgt vil sige, at jeg ”bare” er imod et plejehjem i min baghave. Men de tager fejl. Jeg er ikke imod hverken plejehjem eller ældre mennesker i mit nærområde. Det er måden sagen – og adskillige andre – håndteres i Rudersdal.

Jeg vil ikke lægge stemmer til partier, der hårdnakket håndhæver lokalplaner overfor beboere, men er villige til at ændre på alt, når private investorer står ved døren. Og gerne holder de mindre gunstige ekspertrapporter tæt ind til kroppen.

Jeg vil heller ikke støtte politikere, der priser høringer og borgerinddragelse, men som alligevel vender det døve øre til borgerne, fordi beslutningen allerede er truffet. Og som bagefter udtaler at de ”ikke havde forestillet sig så meget modstand” og ”det må vi gøre bedre næste gang”.

Jeg fravælger også dem, der fremstiller det som en gave, at de har bevilliget penge til en helt nødvendig renovering, de selv har forsømt i årevis. Og som visionsløst stiler efter laveste fællesnævner, når det gælder kvm. pr. barn uden at skele til skolernes arkitektur, indretning og funktioner.

Og det bliver især et nej til dem, der har påtaget sig et lønnet hverv, men alligevel kalder sig ”fritidspolitikere”. Dem som blindt stoler på embedsmænd, der slet ikke bor i kommunen eller kender området.

Jeg vil gerne stemme på et parti og en politiker, jeg har tillid til vil sætte sig ordentlig ind i tingene, tør stille spørgsmål til sagerne og lytte til borgerne - INDEN de træffer beslutning. Således at løsningen bliver den bedst mulige for fællesskabet – både det nære og det lidt større. Og så vil jeg respektere dem, også selvom beslutningen ikke er den, jeg selv ønskede.

Alle de partier jeg normalt ville stemme på, har skuffet slemt på disse værdier i den seneste valgperiode – og ikke kun i sagen om de røde baner. Derfor kan mit valg kun blive et fravalg af dem.

Fra den nuværende kommunalbestyrelse efterlader det Enhedslisten og Liberal Alliance, som mine muligheder. Godt valg til jer!

Publiceret: 14. November 2017 01:12

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Rudersdal Avis

DEBAT: Så kom brevet fra kirkekontoret
DEBAT: Så kom brevet fra kirkekontoret
Valget netop nu