Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Debat: Rudersdal vinder på ny boligskatteaftale

Mette Abildgaard medlem af Folketinget for Det Konservative Folkeparti

Vi konservative har sammen med Venstre, Liberal Alliance, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og De Radikale netop forhandlet en boligskatteaftale på plads. Det har vi ventet på længe, og nu ligger resultatet af arbejdet klar: De danske boligejere kommer samlet set til at betale 28 milliarder kroner mindre i samlede boligskatter frem mod 2025 end ellers planlagt.

I Det Konservative Folkeparti er vi glade for aftalen, og vi glæder os over, at de danske boligejere – særligt også boligejerne i Nordsjælland – kan se frem til mere tryghed omkring deres boligsituation. Det fortjener de, og det har vi kæmpet benhårdt på i månedsvis.

Fra konservativ side har det handlet om at skabe mere tryghed for boligejerne, og det får de med denne aftale. Det er klart, at vi gerne havde set en endnu mere ambitiøs plan, men vi er ganske tilfredse med, hvor vi er landet.

Med den nye aftale sænker vi ejendomsværdiskatten på alle boliger med værdi op til 7,5 millioner fra en procent til 0,55 procent, og vi sænker “boligtopskatten” over det såkaldte knæk fra tre procent til 1,4 procent. Det er i vores retning.

Vi giver samtidig boligejerne mulighed for at få indefrosset en eventuelt stigende grundskyld, så ingen behøver at betale en krone mere i boligskat de kommende år. Det er også i vores retning.

Danskerne skal kunne blive boende i deres eget hjem og i det hele taget have tryghed omkring deres boligsituation. Vi er derfor tilfredse med den nye boligskatteaftale, hvor danskerne som sagt sparer omkring 28 milliarder kroner i samlede boligskatter frem mod 2025.

Aftalen er et godt skridt i den rigtige retning, og herfra skal der i øvrigt også lyde ros til de andre partier i aftalen, der er god for Danmark og god for boligejerne.

Publiceret: 11. Maj 2017 14:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Rudersdal Avis

ANNONCER
Se flere