Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: S-tog er bedre løsning en letbane

Af Christoffer Buster Reinhardt,
spidskandidat til regionsrådet
og kandidat til
kommunalbestyrelsen
(K), Ernst Bojesens Vej,
Holte

Det er altså en lidt sjov logik som Socialdemokratiets lokale regionsrådskandidat anvender i sit forsøg på kritisere mit ”nej tak” til en letbane fra Birkerød til Ishøj/Hundige: Blot fordi en tidligere konservativ transportminister i 2009 var tilhænger af en letbane i Aarhus, så skal jeg åbenbart som konservativ spidskandidat i Region Hovedstaden i 2017 også være tilhænger af en letbane fra Birkerød til Hundige/Ishøj. Altså i den helt anden ende af landet og 8 år senere. Det giver ingen mening.

Socialdemokraternes kandidat mener ikke at en udbygning af S-togsnettet, så Farumbanen kobles sammen med Nordbanen, som jeg foreslår, er en gangbar løsning, da den skal passere veje og stier. Men det er heldigvis blevet undersøgt ved et teknisk notat, og det er muligt. Han mener også at man kan etablere en letbane hele vejen fra Birkerød til Ishøj/Hundige uden at det vil betyde eksponeringer i voldsom grad og gå ud over fredede områder, da letbanen ”kan køre på allerede etableret vej”. De tror jeg ikke på kan lade sig gøre. Vores veje er allerede meget pressede, og jeg tror ikke en letbane vil gøre fremkommeligheden på vejene bedre. Tværtimod.

Jeg mener, ligesom eksperterne bag det tekniske notat, at en sammenkobling af de to S-togsbaner, vil være gavnlig for hele området. Således vil tilgængeligheden imellem byerne i Nordsjælland forbedres og byerne vil indbyrdes opnå et større samspil. Det er især rejsetiden for kollektive rejsende imellem byerne på den nordlige del af Nordbanen (Hillerød, Allerød, Birkerød, Holte mm.) og byerne langs Farumbanen (Farum, Bagsværd, Buddinge, Ryparken mm.), som vil blive forbedret. Men generelt vil fremkommeligheden på tværs af Nordsjælland også forøges. Således vil for eksempel rejsende fra Helsingør og Fredensborg også opleve en forbedret rejsetid og færre skift for at komme til byerne på Farumbanen og omvendt. Det er altså ikke kun byerne, der allerede er placeret på S-togsnettet, der vil opleve en forbedret tilgængelighed, men hele Nordsjælland.

Publiceret: 03. Maj 2017 18:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Rudersdal Avis

ANNONCER
Se flere