Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Så kom brevet fra kirkekontoret

Af Henrik Hjortdal, Andedammen 3, 3460 Birkerød, KV17-kandidat for Alternativet

”Så kom brevet fra kirkegårdskontoret, mine forældres gravsted udløber her 1.12, og hvis vi fortsat ønsker at beholde det, koster det 9.000 kr for 5 år!!!!..... vi har valgt ikke at beholde det, men ved jeg vil savne mine “små snakke” med dem derude…... men idiot er jeg ikke, vil simpelthen ikke betale den pris!!!! Det er så tarveligt det der er besluttet!”

Sådan lyder et brev jeg fik fra en gammel skolekammerat i dag. Og en helt forudsigelig udvikling. Mange gravsteder opgives nu. Fordi kommunen og kirken ikke har kunne finde en fælles løsning på de to- og tredoblede kirkegårdstakster

Da jeg prøvede at få en løsning i stand i foråret reagerede to centrale aktører og Venstre-koryfæer begge afvisende: Karin Løhde - som er formand for Birkerød Menighedsråd - afviste prompte at tage medansvar. Borgmesteren inviterede mig til møde, men havde kun én sang på programmet: At kirken skulle overtage udgifteme fuldt ud.

Mit forslag var – og er – at at man deles om det: Kirkelige handlinger får en smuk ramme og kirkegården bliver et sted for minder og refleksion over liv og død; får smukke vedligeholdte omgivelser for de kirkelige handlinger; kommunen får en række smukke og velbesøgte grønne områder; ”brugerne” får et sidste hvilested og et sted at mindes de afdøde. Altså 1/3 af udgiften til hve. 100 % til brugeren er menneskeligt, socialt og kulturelt helt urimeligt.

Det er uforståeligt, at sagen ikke blev løftet og løst i forbindelse med budgetforliget i år. Og uforståeligt at provsten Grethe Bøje tilsyneladende melder lige så meget hus forbi som Karin Løhde.

Alternativet vil arbejde for en løsning hvor alle bidrager.

Publiceret: 05. November 2017 01:12

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Rudersdal Avis

Valget netop nu