Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Debat: Samarbejde sikrer løft til Irma-torvet

Jack Otto Kristensen,
C-kandidat til kommunalvalget 2017

Det er ugens gode nyhed, at der er bred politisk opbakning til at videreudvikle ”Irma-torvet” i Birkerød.

Det er ikke bare selve nyheden, man kan glæde sig over, men i høj grad også måden, det er sket på. For bag løftet til Irma-torvet ligger et initiativ fra en gruppe borgere og et samarbejde, der har involveret den kommunale forvaltninger, butikkerne i Hovedgaden og alle de mennesker, der har deres daglige gang dér og bakker op om de lokale initiativer.

Der er kommet mere liv i vores hovedgade, og flere lokaler er lejet ud end for et år siden. Det skyldes selvfølgelig ikke kun aktiviteterne på torvet. Der skal mange ting til at udvikle en bymidte. For at nå så langt som muligt, er det vigtigt, at vi på forskellig vis samarbejder på mange flere måder. Der ligger et stor positivt potentiale i samarbejde mellem borgere, erhverv og kommune. Vi når længere på den måde!

Efter min mening kunne det være en god ide at bruge et såkaldt byforum til yderligere at udbrede samarbejdet i Birkerød bymidte til flere områder. Et byforum kan være alt fra et forum med butikker, ejere, borgere og kommune, hvor projekter og samarbejdsmuligheder kan aftales, til en formel organisation med budget, personale og egne aktiviteter. Jeg tror, vi kunne opnå meget – selv med et ”slankt” byforum. Hillerød går imidlertid i gang straks. De etablerer et byforum mandag i denne uge. Lad os følge deres erfaringer – og tage ved lære af det.

Publiceret: 27. Marts 2017 20:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Rudersdal Avis

ANNONCER
Se flere