Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Selvfølgelig skal kommunen ikke konkurrere med foreningerne

Af Christoffer Buster Reinhardt, kandidat til kommunalvalget, Det Konservative Folkeparti

Hvor går grænsen, mellem hvad der er kommunens opgave, og hvad der er de frivillige foreningers domæne? Det er et spørgsmål, som vi i Det Konservative Folkeparti fokuserer en hel del på. Og derfor læste jeg da også med stor interesse Morten Jarlbæk Pedersens indlæg, hvor han forundres over, om et arrangement som ”dragejagt” på Gl. Holtegaard virkelig er en kommunal opgave. Jeg er enig med Morten Jarlbæk Pedersen, der må være grænser for kommunens arrangementsvirksomhed.

Bibliotekerne præsenterer hvert år et tykt katalog med arrangementer. I flere tilfælde er disse tilbud i direkte konkurrence med de frivillige foreninger, som laver præcis den samme type arrangementer. Og i endnu flere tilfælde, havde arrangementerne ikke det fjerneste med bibliotekernes kerneopgave at gøre, nemlig bog- og musikudlån, samt formidling heraf.

Vi har et rigt foreningsliv i kommunen, og det skulle vi gerne blive ved med. Derfor arbejder vi konservative også for, at bibliotekerne – og for den sags skyld resten af kommunen - begrænser sin arrangementsvirksomhed, og giver mere plads til frivilligheden. For det er unfair konkurrence, når kommunen med skattekroner og fuldtidsmedarbejdere i ryggen konkurrerer med frivillige ildsjæle.

Publiceret: 13. September 2017 01:12
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Rudersdal Avis

Valget netop nu
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt