Mona Madsen skriver om Vedbækfundende
Mona Madsen skriver om Vedbækfundende
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Debat: Shitstorm eller en halv vind?

Mona Madsen, Lokallisten
Carl Plougs Vej 71, Birkerød

Formanden for Rudersdal Kommunes kulturudvalg, Daniel Hansen (V), og Liberal Alliances afhoppede byrådssuppleant Jesper Winther Andersen kappes om at blæse LA's Elisabeth Ildal omkuld i en mindre shitstorm, fordi hun tillader sig at stille spørgsmålstegn ved, om det nu også er fornuftigt at planlægge en ny kulturinstitution i Vedbæk blot for at opbevare Vedbækfundene lokalt.

Winther Andersen mener, at Ildal løber med en halv vind, eftersom intet endnu er besluttet. Daniel Hansen beskylder hende derimod for at skabe forvirring, eftersom det i hans optik allerede er besluttet at købe en grund ved Henriksholm i 2017, med henblik på et nyt museum til Vedbækfundene. Jeg deler Ildals bekymring.

Sådan som jeg har læst budgettet, er der først afsat penge til grundkøb i 2019, og formålet er i budgetdrøftelserne omtalt som ”et muligt kultur-/medborgerhus” i det nye kvarter. Det er vedtaget at undersøge, om Vedbækfundene kan flyttes tilbage til Vedbæk, og derefter skal sagen besluttes politisk – men allerede i januar i år indkaldte Rudersdal Kommune borgerne til en Inspirationsaften om hvordan sådan et nyt museumshus kan opbygges!

I annoncen hed det: ”Rudersdal Kommune har planer om at flytte Vedbækfundene tilbage til Vedbæk…” Altså, ”kommunen” har planer! Noget kan jo godt tyde på, at vi politikere så bare bliver nødt til at klappe hælene sammen, men en udsigt til at skulle finansiere opbygning og drift af et innovativt, milliontungt museumstilbud til en så ”lille” attraktion – mens den daglige velfærd, især på børne- og skoleområdet, bløder – det er ikke umiddelbart fristende for mig.

Publiceret: 15. Marts 2017 17:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Rudersdal Avis

ANNONCER
Se flere