Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Skat og grundskyld skal sænkes

Af Helene Romme, formand for Nye Borgerlige Rudersdal, kandidat til KV17

Daniel E. Hansen (V) taler i Rudersdal Avis 3. oktober imod at hæve kommuneskatten, som han kalder for en socialdemokratisk mærkesag. Nye Borgerlige og jeg kunne ikke være mere enige, men for os er det ikke blot ord – vi handler også derefter.

I Nye Borgerlige mener vi, at det inden for et budget på 3,2 mia. kr. er muligt at tilbyde borgerne ordentlig velfærd uden at hæve skatten. Vi vil primært gøre det ved at indstille alle prestigeprojekter og udelukkende fokusere på kommunens kerneopgaver. Daniel E. Hansen har som formand for Kulturudvalget eksempelvis brugt millioner af skattekroner på Mariehøjcenteret, mens der over en bred kam er blevet skåret i kernevelfærden. Politikerne skal fokusere på kommunens kerneopgaver fremfor egne kæpheste og ellers lade det private erhvervsliv og det frivillige foreningsliv klare resten.

For Nye Borgerlige er det en mærkesag at foretage denne prioritering, ligesom vi ønsker at sænke skatten og grundskylden. Sammen med Liberal Alliance, som vi er i valgforbund med, garanterer vi at have respekt for skatteborgernes dagligdag og økonomi. Denne garanti kan Daniel E. Hansen næppe udstede, når Venstres spidskandidat og borgmester, Jens Ive, på Ruderdal Folkemødedag 2. september ikke ville afvise en stigning i skatten i forbindelse med introduktionen af det nye boligbeskatningssystem. Hertil kommer, at Venstre sammen med De Konservative er i valgforbund med Dansk Folkeparti, der ligesom Socialdemokratiet åbent taler om et øget offentligt forbrug. En stemme på et af disse tre partier kan således meget vel betyde, at skatten vil stige i løbet af de næste fire år. I Nye Borgerlige kan vi uden tøven love at kæmpe for, at borgerne skal beholde flest muligt af deres egne penge. Ellers var vi ikke gået ind i politik.

Publiceret: 10. Oktober 2017 06:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Rudersdal Avis

Valget netop nu