Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Debat: Smid nu ikke barnet ud med badevandet

Preben Etwil
S-kandidat i
Rudersdal til KV17

I Rudersdal Avis d. 9. maj er der flere lokalpolitikere ude at sige, at den borgerundersøgelse, som kommunen netop har gennemført, ikke er pengene værd, og at den derfor ikke skal gentages igen. De modificerer dog deres eget udsagn en smule med tilføjelsen – i sin nuværende form.

Personlig er jeg ikke helt sikker på, at det er en god idé at afskaffe brugerundersøgelser. For vi ved notorisk, at borgere generelt har en relativ lille tillid til lokalpolitikere, og her har de faktisk mulighed for at give deres synspunkter til kende uden politisk eller pædagogisk filter. I en markedsøkonomi sker det igennem efterspørgsel og pristilpasning.

I en offentlig, dvs. kommunal forvaltning, er det nødvendigt at spørger borgerne direkte, hvis man ønsker deres vurdering af de kommunale servicetilbud.

Kritikken går også i høj grad på den lave svarprocent, men det er forkert at sætte lighedstegn mellem lav svarprocent og manglende repræsentativitet. Rigtig er det, at det øger usikkerheden, men det kræver en frafaldsanalyse inden, at man kan konkludere, at undersøgelsen ikke er repræsentativ. Tilbage står, at alle undersøgelser uanset, hvor store de end måtte være, er behæftet med statistisk usikkerhed.

Men igen behøver det ikke at have noget med repræsentativiteten at gøre.

Jeg vil dog give de kritiske lokalpolitikere ret i, at en gyldig svarprocent på kun 28 er under det, som man kunne kalde godt interviewhåndværk.

Det ved jeg kan gøres bedre, og dermed vil kvaliteten af undersøgelsen også kunne øges betragteligt.

, som de er til at komme med egne forslag.

En måde at teste om politikernes egne forslag så også nyder fremme hos borgerne, er netop gennem brugerundersøgelserne.

Derfor vil jeg ikke på forhånd være afvisende over for nye brugerundersøgelser i fremtiden. Det er nu engang et godt pejlemærke for den kommunale politiske idéudvikling.

Gennemfører vi så også det, som borgerne ønsker? Så i stedet for afskaffe undersøgelsen, må vi kunne stille krav om at forbedre kvaliteten og dermed det politiske beslutningsgrundlag.

Publiceret: 15. Maj 2017 20:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Rudersdal Avis

ANNONCER
Se flere