Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Sortering af skrald hjemme hos borgerne

Af Lisa Østergaard, Sjælsøvej 45, 3460 Birkerød

Ved vores indgang står en stor postkasse, til minde om den tid posten kom og afleverede breve hver dag. Det kostede danske familier omkring 1,5 mia kr. i anskaffelse, og vi kunne have klaret os med en lille bitte kasse.

Og nu vil kommunen have at vi skal have 3 eller 4 kasser til forskelligt skrald, som skal stå hjemme i haven: 1 til bio materiale, 1 til hård plast, 1 til blød plast og 1 til diverse.

Det virker fuldstændigt vanvittigt i betragtning af, hvad vi har oplevet de sidste par år på genbrugspladserne. Vi har sorteret hård plast fra derhjemme, men når man kommer og spørger om hvor de vil ha det på genbrugspladsen siger de “kom det i småt brændbart!”. Nogle genbrugspladser har en lille beholder, der altid er fyldt, men andre smider det i småt brændbart.

Hvad er ideen med hjemmesortering? Det betyder, at der vil gå længere tid mellem tømning af skraldespandene, og det bliver generende for småbørnsfamilier med mange bleer og om sommeren efter fiskemåltider.

Hvorfor kan man ikke starte med at sætte samlekasser op ved siden af avisstativerne og glascontainerne, hvor vi i forvejen kommer jævnligt med glas og aviser?

Publiceret: 20. November 2017 01:12

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Rudersdal Avis

DEBAT: Så kom brevet fra kirkekontoret
DEBAT: Så kom brevet fra kirkekontoret
Valget netop nu