Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Stjæler kommunen en sikker skolevej fra børnene

Claus Dreyer
Nordre Paradisvej 11
2840 Holte

Rudersdal Kommune har udarbejdet 'Forslag til Kommuneplan 2017', hvor de beder borgerne om ideer, forslag og kommentarer. Vær på vagt. Kommunen er med et snuptag ved at stjæle børnenes grønne aktivitetsområde ved Skovlyskolen og ødelægge den sikre skoletrafik. Kommunen forsøger at liste et plejehjem ind på disse arealer.

I forslaget til kommuneplanen står der én eneste sætning om Skovlyskolen – nemlig at hele det område, der er udlagt til sport og aktiviteter, skal bruges til plejehjem. Det er en decideret uskøn proces, at kommunen beder borgerne forholde sig til noget så kritisk, og det så er beskrevet med én sætning.

Et plejehjem er en institution, der er aktiv 24 timer i døgnet, syv dage om ugen. Det giver en helt ny belastning af området, som allerede har en skole og to daginstitutioner. Et plejehjem kræver tung og professionel trafik til varetransport, renovation, ambulancer, persontransport, læger, personale, pårørende osv. på alle tider af døgnet, og hertil en stor parkeringsplads. Den eneste måde at komme dertil er gennem villakvarteret. Området er i dag udlagt til skolesti, som benyttes som 'sikker skolevej' for en stor del af områdets børn. Hvis man ser på andre ældreboliger og plejehjem i området, så er de alle placeret meget mere begavet ud fra et trafikalt og infrastrukturmæssigt synspunkt.

Både skolen og boligerne på Frederiks Clausens Vænge er fredede bygninger med høj bevaringsværdi, hvilket et plejehjemsbyggeri i flere etager vil have svært ved ikke at beskæmme i høj grad. Et stort problem i et område med kun 1 etage bebyggelse.

Der er ikke brug for mere byggeri i området, men derimod at beholde de få grønne oaser, der er tilbage. En meget bedre løsning vil være at området laves til en aktivitetsplads som skolen, børneinstitutioner og områdets børn, unge og ældre kan bruge til motion, sport og leg.

Publiceret: 31. Marts 2017 14:30
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Rudersdal Avis

ANNONCER
Se flere