Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Svar til Louise Frank-Ottosen

Af Daniel E. Hansen (V), formand for Børne- og Skoleudvalget

Hvorfor placere dagtilbud på skoler? Hvorfor er der indført ny model for klassedannelse?

Der er overordnet for mange tomme m2 på skolerne. Derfor forsøger vi at se på, om de m2 kan rumme dagtilbud, fremfor at kommunen skal bruge penge på at bygge nyt.

Betyder det, at man er sikret plads på en bestemt skole, hvis man bor langt væk, men har sit barn i et dagtilbud, der ligger på skolen? Nej, det gør det ikke. I forhold til skolevalg er det fortsat afstanden mellem hjem og skole, der som klart udgangspunkt er afgørende, og man kan ikke “vælge” sig til en skole ved at placere sit barn i det dagtilbud, der måtte ligge på skolen.

Den nye model for klassedannelser er indført, fordi klassedannelserne indtil nu har været ret ustabile. Det ene år kunne der være små klasser, det næste år store klasser. I forhold til skolernes planlægning, faglige udvikling og anvendelse af ressourcerne er det bedst med en stabil klassedannelse, og det sikrer den nye model.

Det har ikke tidligere været muligt at imødekomme alles førsteprioritet, og sådan er det fortsat (i år er 5 % henvist til andenprioritet). Det er derfor forkert, når Frank-Ottosen fremfører det som noget nyt.

Vi gør naturligvis alt, hvad der er muligt for at tilgodese individuelle ønsker og behov udfra de kriterier, der er vedtaget for at sikre de bedst mulige rammer for alle kommunens skoler og elever.

Publiceret: 05. Marts 2018 10:36
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Rudersdal Avis