Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Tankevækkende oplevelse med Rudersdals borgmester

Claus Bajlum, Carlsmindeparken 17, 2840 Holte

Aftenen før kommunalvalget læste jeg et opslag vores borgmester, Jens Ive, havde lavet på sin officielle Facebook profil. Opslaget omhandlede beslutningen om at opføre en ny hal på Dronninggårdskolen, og var så vidt jeg husker slået op samme dag. Både jeg og andre reagerede på opslaget, og der blev stillet flere spørgsmål af kritisk karakter. Jens Ive svarede på flere af spørgsmålene, og jeg skrev, som den sidste tror jeg, en kommentar til Jens Ive sent om aftenen.

Til min store forbløffelse var opslaget inklusiv tråden med diskussionen fjernet dagen efter. Det reagerede jeg på, ved at skrive på Jens Ives profil, at jeg var rystet over at opslaget med diskussionen og de kritiske spørgsmål var fjernet. En anden Rudersdalborger skrev at det forhåbentligt var løgn. Et par timer senere var både min og den anden kommentar også fjernet!

Jens Ive, du skal have ros for i første omgang at give dine svar på spørgsmålene. Her stopper rosen dog også. I min optik er du/I med fjernelsen af dine svar og de kritiske spørgsmål inde at røre ved noget helt fundamentalt i et (nær)demokrati, nemlig muligheden for at borgerne kan stille kritiske spørgsmål og derefter stille de folkevalgte til ansvar for deres svar.

Jeg finder det meget tankevækkende at opslaget blev fjernet, og det er i værste fald et udtryk for en bekymrende magtfuldkommenhed. Det er muligt Jens Ive har retten til at fjerne opslaget, men det er en politisk Facebook profil og tråden indeholdt både spørgsmål fra borgere og Jens Ives svar. Jeg håber ikke at det er noget andre vil blive udsat for fremadrettet. Det er på ingen måde et udtryk for den åbenhed og ærlighed, Jens Ive selv siger at gå ind for.

Publiceret: 23. November 2017 01:36

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Rudersdal Avis

DEBAT: Så kom brevet fra kirkekontoret
DEBAT: Så kom brevet fra kirkekontoret
Valget netop nu