Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Debat: Utryghed i Birkerød og Rudersdal Kommune

Ditlev Otte-Trojel,
spidskandidat for Nye Borgerlige
Rudersdal til KV17

Området omkring Hovedgaden i Birkerød har længe været plaget af indvandrerbander, åbenlys hashhandel og utryghed, og natten til 2. juni kulminerede dette i anvendelse af skydevåben, knive og vold i Politiparken. Nye Borgerlige vil have trygheden tilbage, og det kræver en helt anderledes indsats fra politikernes side.

Fungerende borgmester Erik Mollerup (V) forsvarer i Frederiksborg Amts Avis kommunens forebyggende indsats og lægger i stedet ansvaret over på politiet. Uanset politiets manglende ressourcer kan vi i Nye Borgerlige dog ikke stille os tilfredse med en kommunal indsats, der ender med væbnet bandekrig midt i Birkerød.

Mange årtiers indvandring har faktuelt ændret vores samfund til det værre, og for at vende udviklingen vil Nye Borgerlige blandt andet udvise kriminelle indvandrere og udlændinge efter første dom. På lokalt plan vil vi kæmpe for mere nærpoliti, for trygheden genskabes bedst af lokalkendte betjente og synlighed, ikke af kampklædte betjente og afspærringer i Hovedgaden.

Vi vil desuden genetablere den forebyggende indsats i “Casa Blanca” i Birkerød, der hjalp mange utilpassede unge væk fra en kriminel løbebane. Da kommunen lukkede tilbuddet i 2015, lovede man at have “særlig opmærksomhed på Birkerød grundet lukningen af Casa Blanca og et generelt forøget konfliktniveau”. Vi må desværre nu konstatere, at kommunens indsats siden da ikke har været tilstrækkelig. Rudersdal skal være en tryg kommune at bo i, og Nye Borgerlige vil ikke acceptere, at afstumpede unge skal sætte dagsordenen i vores engang så trygge lokalsamfund.

Nye Borgelige vil genskabe den tryghed og tillid, der er så grundlæggende for vores samfund og velfærd. Vi vil gøre op med årtiers lappeløsninger og gribe fat om nældens rod, ligesom vi vil genskabe tilliden mellem politikere og borgere ved at tage udgangspunkt i virkeligheden og finde pragmatiske løsninger på små og store udfordringer i lokalsamfundet.

Publiceret: 13. Juni 2017 21:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Rudersdal Avis

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt