Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Valgløgn afløst af varm luft

Af Claus Bangsholm, Andedammen 6, 3460 Birkerød

Mere velfærd – Mindre skat! Kort. Klart, fængende valgslogan i borgmesterens forsideannonce. Men en lodret løgn!

Heldigvis fangede nogle af Jens Ives spindoktorer denne usandhed. Så da Venstre husstandsomdelt sin valgpjece i hele kommunen hed det nu: Høj velfærd – Lav skat!

Det er i orden at prale og overdrive – men lyve må man ikke fastslog borgmesterens kommunikationsrådgivere. Så er det bedre med harmløs varm luft, som i det nye slogan, der kunne gælde samtlige partier.

Bare for en ordens skyld. Hvis vi skal have mere velfærd, så må skatten stige, med mindre Jens Ive kan få kommunens lærere, medarbejdere i ældreplejen eller sagsbehandlerne på rådhuset til at arbejde mere uden at få mere i løn!

Nej bedyrer borgmesteren - det hele kan klares ved effektivisering, robotter, rationalisering og andre besparelser. Når vi så har sparet 1000 kr. bruges halvdelen på mere velfærd fx hytteture til skolebørnene eller flere varme hænder til de ældre, og den anden halvdel bruges til skattelettelser, selvom Ruderdal har Danmarks laveste skatteprocent og målt pr. borger ligger velfærdsydelserne over landsgennemsnittet.

Men pengene ligger nu bedst i borgernes lommer. Det er et hovedprincip for Venstre, som utvivlsomt ville være mere fleksible og mindre fornærede, hvis ikke man blev pusten i nakken af Liberal Alliances vedholdende krav om skattelettelser.

Men Jens Ive gør det trods alt godt. Så hvorfor ikke belønne ham og hans parti med flere krydser på valgdagen!

Det vil være en dårlig ide, nu hvor vi endelig er sluppet af med den enevældige by konge Erik Fabrin. Så lad os få mere politisk mangfoldighed. Flere stemmer til de andre og mindre dominans til et enkelt parti.

Jeg vil anbefale Lokallisten, et godt alternativ, der vil give en bedre balance i Lokaldemokratiet.

Publiceret: 13. November 2017 19:34

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Rudersdal Avis

DEBAT: Så kom brevet fra kirkekontoret
DEBAT: Så kom brevet fra kirkekontoret
Valget netop nu