Kommunalvalg 2017
Privatfoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Vi skal huske Skodsborg, Høsterkøb, Trørød, Birkerød...

Af Mette Poulsen, KV17-kandidat for Socialdemokratiet, Bystykket 24, 2850 Nærum

De sidste to numre af Rudersdal avis har bragt læserbreve fra bekymrede borgere i henholdsvis Skodsborg og Birkerød. De omhandler hver især nogle punkter, som borgerne ønsker, at kommunalpolitikerne er opmærksomme på.

Der er de områdespecifikke som farten på Strandvejen og butiksdøden i Birkerød. Farten på Strandvejen er der faktisk allerede politisk fokus på. Der har henover foråret været bragt nogle indlæg om dette, vist nok i denne avis og Frederiksborg Amts Avis. Vi hører ligeledes hvert år på Nærum Grundejerforenings generalforsamling de indbudte lokalpolitikere informere om netop dette fokus på fart og trafiksikkerhed overalt i kommunen.

Butiksdøden i Birkerød har også været oppe og vende politisk gennem adskillige år; jeg har ikke en gylden løsning på dette heller. Er huslejen for høj? Hvilke butikker kan bringe liv og løbe rundt økonomisk?

Så er der nogle fælles punkter, som er nævnt i begge indlæg; lukning af de lokale bankfilialer og posthuse. Det er en del af en udvikling, som vi ser over hele landet. De fysiske banker og posthuse bruges næsten ikke mere, og så kan det ikke forsvares økonomisk at holde filialerne åbne. Om kommunalpolitikere kan gøre noget ved dette, tror jeg næppe.

Men underliggende i de to indlæg er bekymringen for, om netop denne og hin bydel nu bliver glemt i den store kommune, som Rudersdal trods alt er. Den bekymring skal kommunalpolitikerne i Rudersdal tage seriøst. I denne periode er der gjort et forsøg med et borgerinddragelsesudvalg. Der er også gjort et forsøg på at sprede den kommunale service, idet der er rådhus i Holte, administrationscenter og hovedbibliotek i Birkerød og kultursekretariat i Gl. Holte.

Men der er stadig en følelse af, at det er i Holte kontra Birkerød, at det hele sker, alt efter hvor i kommunen man bor. Denne følelse mærker man også, når man kommer rundt i kommunen til Torvedag, Nærum Kulturdag, Havnedag eller andre lokalt forankrede arrangementer.

Jeg ved ikke, hvordan vi får Rudersdalborgerne til at rykke nærmere hinanden. Rudersdal er kendetegnet ved at bestå af en masse små bysamfund, og det mener jeg ikke, vi skal pille ved. Men vi skal sikre, at ingen af bysamfundene føler sig glemt.

Det eneste praktiske forslag jeg har, er hurtigere, miljørigtige busforbindelser på tværs af kommunen. På den måde kan alle kommunens borgere deltage i aktiviteter uanset om det er i Syd eller Nord.

Publiceret: 13. Oktober 2017 06:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Rudersdal Avis

ANNONCER
Se flere