Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Debat: Vores børn, din og min fremtid’

Mette Poulsen (S)
Bystykket 24
2850 Nærum

Maria Holst Levin valgte i et læserbrev i Rudersdal Avis 18/4 at dele sin utryghed over de tal, som BUPLs undersøgelse viste vedr. hvor mange pædagoger i daginstitutioner, der har oplevet at stå alene med hele børnegruppen. Tallet for Rudersdal var 78%, landsgennemsnittet 75%. I sig selv skræmmende tal.

Det kunne være interessant at finde baggrunden for, hvorfor pædagogerne pludselig står alene med børnegruppen. Det er mange år siden, jeg selv havde børn i daginstitution og var medlem af vuggestue- og børnehavebestyrelser. Men så vidt jeg husker, kan de forholdsvis lave normeringerne i Rudersdal ikke være hele forklaringen på problemet.

En af grundene til at jeg valgte at stille op til Rudersdal Kommunalbestyrelse, var faktisk forholdene i daginstitutionerne. Vores spidskandidat, Kristine Thrane, kunne til vores Nytårskur berette, at besparelserne på daginstitutionsområdet nu var nået dertil, at forældre selv skal indkøbe bleer til deres børn i institution.

Mon ikke de besparelser har noget at gøre med, at der udover normeringer, som er i underkanten, opstår situationer, hvor der mangler voksne på stuen? Der er måske ikke luft nok i lønbudgettet til at vikardække sygdom og efteruddannelse?

Vi forældre har de sidste mange år skullet høre om besparelser på daginstitutionerne, bl.a. så vi kan fastholde en af Danmarks laveste kommuneskatteprocenter. Ved dette års budgetforhandlinger blev de først af staten pålagte 2% dog heldigvis forhandlet ned til 1%. Men er grænsen for effektiviseringer og besparelser ikke ved at være nået?

Som socialdemokratisk kommunalbestyrelseskandidat, er jeg bestemt ikke skræmt af tanken om måske at sætte skatterne op med 0,5-1 procentpoint. Ja, så skal vi betale en stor del af de indkomne skatteindtægter til udligning, men der vil stadig være en god portion penge tilovers til forbedringer af den offentlige service på alle planer, daginstitutioner, skoler og ældre. Vi socialdemokrater går bestemt også ind for, at udligningsordningen skal have et eftersyn, men det er en helt anden debat.

Publiceret: 09. Maj 2017 19:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Rudersdal Avis

ANNONCER
Se flere