Michael Vest, Anne Bunimowicz, Martin Lidegaard og Nikolaj Brasen (længst til højre) på rundvisning hos kriminalforsorgen.
Michael Vest, Anne Bunimowicz, Martin Lidegaard og Nikolaj Brasen (længst til højre) på rundvisning hos kriminalforsorgen.
Pressefoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Fængselsbetjente bliver uddannet i Birkerød

Radikale politikere tog på besøg på Kriminalforsorgens uddannelsescenter i Ebberød for at sætte fokus på de muligheder, uddannelserne giver

I Ebberød i udkanten af Rude Skov ligger Kriminalforsorgens uddannelsescenter. De 30 medarbejdere står for uddannelsen af fængselsbetjente og værkmestre til fængsler og arresthuse over hele landet. Udover undervisningslokaler er der i de smukke bygninger også indrettet en kopi af en fængselsafdeling til træning samt et bibliotek.

Martin Lidegaard, tidligere minister og medlem af folketinget for Radikale Venstre, og partiets lokalformand i Rudersdal, Nikolaj Brasen, var for nylig på besøg for at høre om fængselsbetjentenes arbejde, og hvordan de klædes på til deres job. Kompetenceudviklingschef Michael Vest og chef for Kriminalforsorgens Uddannelsescenter Anne Bunimowicz viste dem rundt, fremgår det af en pressemeddelelse.

Martin Lidegaard havde mange spørgsmål. Han udtaler:

”Det er en vanvittig flot og vigtig indsats, som uddannelsescenteret leverer. Det er altid vigtigt at investere i uddannelse, men det gælder ikke mindst på dette område. At være fængselsbetjent er alt andet end trivielt. Man skal have styr på både etik, kommunikation og konflikthåndtering - udover at være i god fysisk form. Kriminalforsorgen løfter et stort samfundsmæssigt ansvar, og centeret her i Nordsjælland leverer medarbejdere i verdensklasse”.

Det er et nåleøje at komme igennem optagelseskravene til uddannelsen, og man optager kun de bedste.

Anne Bunimowicz forklarer, at kun hver syvende ansøger kan få lov til at starte på uddannelsen, og at alle ansøgere skal igennem et omfattende rekrutteringsforløb og screenes blandt andet for deres evne til at reflektere. Hun uddyber:

”Vi løfter en vigtig samfundsmæssig opgave, der rummer både sikkerhed og kontrol og støtte og motivation. Danmark følger den skandinaviske model for kriminalforsorg hvor åbenhed i forhold til det omgivne samfund for de indsatte, sikkerhed og et højt kvalificeret personale er væsentlige elementer. Dette har det positive resultat, at kun 24 procent af de indsatte falder tilbage i kriminalitet. Det er vi meget stolte af”.

I dialog med lokalsamfundet

Michael Vest, som arbejder med Kriminalforsorgens rekruttering, er glad for samarbejdet med de øvrige institutioner og beboere i Ebberød, men kunne godt tænke sig endnu bedre dialog med nærsamfundet:

”Oprettelse af et form for tilbud til folkeskolens ældste elever, som led i Rudersdal Kommunes Skolen i virkeligheden initiativ, og et arrangement på Birkerød Kulturnat kunne være oplagte initiativer i den forbindelse”, udtaler han.

”Vi vil gerne vise, at vi løser en vigtig opgave for samfundet. En spændende opgave med mening,” udtaler Michael Vest.

”Det er dejligt at høre, at Kriminalforsorgen ønsker at være så åben i forhold til nærsamfundet, så folk kan få en bedre forståelse for, hvad der foregår inden for murene. Et godt fængselsvæsen kræver nogle dygtige fængselsbetjente, hvis fornemste formål er at skabe tryghed for samfundet og samtidig hjælpe de indsatte til et liv uden kriminalitet,” tilføjer Martin Lidegaard. 

Publiceret: 12. Marts 2018 11:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Rudersdal Avis

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt