Forundersøgelserne samt eventuelle senere indgreb gennemføres af kommunen, men bliver finansieret af staten.
Forundersøgelserne samt eventuelle senere indgreb gennemføres af kommunen, men bliver finansieret af staten.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Fiskebestanden i Birkerød Sø undersøges

Hvilke og hvor mange fisk lever i søen? Det vil Rudersdal Kommune gerne vide

Birkerød Sø har det ikke så godt som ønsket, derfor undersøges først bestanden af fisk - senere på året gælder det søens bundlag. Det skriver Rudersdal Kommune i en pressemeddelelse.

I undersøgelsen, der gennemføres i dagene fra 12. til 14. september, sættes fiskegarn ud i søen, og fangsten bliver sorteret, målt og vejet.

Konkret skal det undersøges, hvilke fiskearter der lever i søen, hvor mange der er af dem, og om der er en ubalance mellem mængden af søens fredfisk/skidtfisk og rovfisk (for eksempel gedder og aborre).

Vandet bliver uklart

En væsentlig del af fredfiskenes føde består af dyreplankton, der lever af algeplankton. For mange fredfisk i en sø vil derfor reducere mængden af dyreplankton, der så ikke længere kan begrænse mængden af alger med det resultat, at vandet bliver uklart.

Viser det sig, at der er en ubalance i søen, bliver det senere besluttet, om der skal gennemføres en såkaldt biomanipulation, hvor bestanden af fredfisk vil blive reduceret ved opfiskning.

Baggrunden for initiativerne er, at staten i sin vandområdeplan har udpeget Birkerød Sø som et sted, hvor der eventuelt skal gennemføres en såkaldt sørestaurering.

jbe

Publiceret: 09. September 2017 09:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Rudersdal Avis

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt