Det er denne bolig, som for nylig blev tildelt den ene af Rudersdal Kommunes arkitekturpriser. Pressefoto
Det er denne bolig, som for nylig blev tildelt den ene af Rudersdal Kommunes arkitekturpriser. Pressefoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Forvirring om arkitekturpris

Hvem skal modtage arkitekturprisen? Er det bygherren, eller vedkommende som ejer huset? Det spørgsmål har netop været oppe at vende i kølvandet på Rudersdal Kommunes uddeling af arkitekturpriser

Som omtalt for nylig i Rudersdal Avis blev arbejdet med at udforme og opføre de nye bolig på Geelsvej 39 nemlig hædret med en af kommunens fire arkitekturpriser. Ved selve prisuddelingen blev beviset og diplomet overrakt til ejeren af boligen, nemlig Linda og Ulrich Irgens, og det affødte følgende kommentar fra ejeren af huset.

“Jeg har ikke gjort noget, jeg har bare købt huset.”

Med til historien hører nemlig, at huset for nylig blev solgt til de nuværende ejere. Men det er Pia Saustrup og hendes mand, som er bygherre og har opført huset. Efter en hård og opslidende byggeproces valgte parret dog at sælge huset og starte forfra. Men det undrer Pia Saustrup, at hun ikke blev nævnt i forbindelse med prisoverrækkelsen.

“Det er ren forfængelighed, det ved jeg godt. Det undrer mig bare, at når man netop går de ekstra skridt for at opnå et flot resultat, at man så ikke bliver nævnt,” fortæller hun.

Pia Saustrup kontaktede også kommunen selv, og hun kan nu se frem til et tilsvarende diplom, som de nuværende ejere også fik. Men samtidig oplyser man fra kommunens side, at tanken bag prisen er, at den skal følge huset, og det derfor var korrekt, at prisen blev givet til de nuværende ejere.

Publiceret: 29. December 2017 08:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Rudersdal Avis