JENS IVE
Venstre
<I>Hvem peger I på?
</I>Vi peger på mig. 
<I>Hvad giver I for, at andre peger på dig? 
</I>Vi har haft tæt dialog med de andre partier i hele valgperioden. Det jeg kan give er, løfter om at jeg vil fortsætte et bredt samarbejde, som det har været de sidste fem år, hvor jeg har siddet som borgmester.
Jeg vil arbejde for fælles løsninger, der rækker over midten til begge sider, for det giver gode langtidsholdbare løsninger. 
En del af samarbejdet er, at vi deler formandsposterne. Også med partier, der har en lav repræsentation. Vi har prioriteret kvaliteten og mennesker, der leverer varen, frem for selv at holde på posterne ud fra en betragtning om, at det sikrer et godt samarbejde.
Vi vil gerne give lidt. Vi har ret til mere, end vi tager, og det er en afvejning af hvordan vi får et godt samarbejde og det at sætte sig på det meste. Der vælger jeg samarbejdet. Det giver os rum til at diskutere løsninger for fremtiden. 
<I>Hvad er det vigtigste at få igennem i den kommende valgperiode?</I>
Jeg skal ikke lægge skjul på, at jeg ærgrer mig over, vi kun blev nr. 2 i Mandag Morgens rangliste over bedste kommuner at bo i. Vi vil være den bedste. Det der skal til – hvis man ser på tallene – det er nogle anlægskroner. Jeg vil gerne have penge til at udbygge ældreområdet og til faciliteter på kultur- og fritidsområdet - og til skoler.
JENS IVE Venstre Hvem peger I på? Vi peger på mig. Hvad giver I for, at andre peger på dig? Vi har haft tæt dialog med de andre partier i hele valgperioden. Det jeg kan give er, løfter om at jeg vil fortsætte et bredt samarbejde, som det har været de sidste fem år, hvor jeg har siddet som borgmester. Jeg vil arbejde for fælles løsninger, der rækker over midten til begge sider, for det giver gode langtidsholdbare løsninger. En del af samarbejdet er, at vi deler formandsposterne. Også med partier, der har en lav repræsentation. Vi har prioriteret kvaliteten og mennesker, der leverer varen, frem for selv at holde på posterne ud fra en betragtning om, at det sikrer et godt samarbejde. Vi vil gerne give lidt. Vi har ret til mere, end vi tager, og det er en afvejning af hvordan vi får et godt samarbejde og det at sætte sig på det meste. Der vælger jeg samarbejdet. Det giver os rum til at diskutere løsninger for fremtiden. Hvad er det vigtigste at få igennem i den kommende valgperiode? Jeg skal ikke lægge skjul på, at jeg ærgrer mig over, vi kun blev nr. 2 i Mandag Morgens rangliste over bedste kommuner at bo i. Vi vil være den bedste. Det der skal til – hvis man ser på tallene – det er nogle anlægskroner. Jeg vil gerne have penge til at udbygge ældreområdet og til faciliteter på kultur- og fritidsområdet - og til skoler.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Hvem bliver borgmester?

Jens Ive er favorit til at blive borgmester igen i Rudersdal Kommune

Hvem bliver borgmester i Rudersdal? Ugebrevet Mandag Morgen er ikke i tvivl. Det bliver Venstre Jens Ive - igen.

I en analyse lavet af Mandag Morgen bliver Jens Ive kaldt. “Venstres sikre kandidat.”

Og der er sikkert noget om snakken, hvis man skeler til, hvordan det er gået ved tidligere valg i Rudersdal - og før det i Birkerød og Søllerød. Ved sidste valg sad Venstre tilbage med mere end 34 procent af stemmerne, næststørst var Lokallisten med 17,9 procent af stemmerne.

Nye er kommet til

Ved dette valg er vandene mere mudrede. Nye partier er kommet til, og det kan ændre sammensætningen i kommunalbestyrelsen.

Nye Borgerlige stiller op i Rudersdal for første gang med en klar landspolitisk profil om strammere udlændinge politik. Nye Borgerliges spidskandidat er ny i politik. Det er Alternativets Henrik Hjortdal ikke, selv om Alternativet for første gang stiller op.

Henrik Hjortdal var i sin tid med til at stifte Lokallisten, og er en markant person i debatten i Rudersdal.

JACOB JENSEN
Enhedslisten
<I>Hvem peger I på?</I>
Vi peger på Kristine Thrane. Det gør vi af realistiske årsager. Hun har de bedste muligheder, og det er dem, vi føler, at vi er tættest politisk. 
<I>Hvad vil I kræve for den ’stemme’?
</I>Vi vil ikke lave studehandler. Vi skal være enige om en skattestigning og penge til det, der er vores mærkesager, som er de ældre og skolerne. Hvis de er parate til det, så er vi med.
<I>Hvad er det allervigtigste at få igennem i den kommende periode? </I>
Det er skolepolitikken. Det er inklusionen, der er gået grassat. Det fortæller lærerne os. Der er for mange, der bliver inkluderet, og der er ikke personale til at tage sig af dem. Så kommer de til at forstyrre de andre børn og får selv dårlig undervisning. Det er bare ikke godt nok. Vi er for inklusion på det rigtige grundlag og med de rigtige omstændigheder. Vi er gået for langt med den Danmarksrekord vi har i inklusion.
JACOB JENSEN Enhedslisten Hvem peger I på? Vi peger på Kristine Thrane. Det gør vi af realistiske årsager. Hun har de bedste muligheder, og det er dem, vi føler, at vi er tættest politisk. Hvad vil I kræve for den ’stemme’? Vi vil ikke lave studehandler. Vi skal være enige om en skattestigning og penge til det, der er vores mærkesager, som er de ældre og skolerne. Hvis de er parate til det, så er vi med. Hvad er det allervigtigste at få igennem i den kommende periode? Det er skolepolitikken. Det er inklusionen, der er gået grassat. Det fortæller lærerne os. Der er for mange, der bliver inkluderet, og der er ikke personale til at tage sig af dem. Så kommer de til at forstyrre de andre børn og får selv dårlig undervisning. Det er bare ikke godt nok. Vi er for inklusion på det rigtige grundlag og med de rigtige omstændigheder. Vi er gået for langt med den Danmarksrekord vi har i inklusion.

Andre er gået

En anden faktor, der kan være med til at ændre udfaldet af det kommende kommunalvalg er dem, der ikke mere er med i politik. Lokallistens største stemmesluger ved sidste kommunalvalg var Maria Steno, der tog 2.522 personlige stemmer hjem. Men Maria Steno stiller ikke op denne gang, og hvilken effekt det får på listens samlede resultat, kan man kun gisne om.

Socialdemokraterne har skiftet spidskandidat forud for valget. Jens Bruhn blev i efteråret afløst af Kristine Thrane og ikke nok med det. Jens Bruhn, der var Socialdemokraternes største trækplaster, når det kommer til personlige stemmer i 2013, har valgt at stoppe som lokalpolitiker og hellige sig andre interesser.

Traditionen byder, at der sidder en 'blå' borgmester i stolen bag skrivebordet på borgmesterkontoret i Holte, og den rundringning, som Rudersdal Avis har foretaget til samtlige partier, hvor vi har spurgt til, hvem de peger på som borgmester, tyder ikke på den store omkalfatring i kommunalbestyrelsen.

Top 5 ved valget i '13

1.Jens Ive (V) - 2.872 stemmer

2.Maria Steno (L) - 2.522 stemmer (genopstiller ikke)

3.Birgitte Schjerning Povlsen (C)- 1.096 stemmer

4.Jens Bruhn - 956 stemmer (A) (genopstiller ikke)

5.Kristine Thrane (A)- 832 stemmer

 

#Rudersdalkv17 

DORTE NØRBO
SF 
<I>Hvem peger I på?</I>
Vi peger på Kristine Thrane fra Socialdemokratiet. Det kunne jo være dejligt, hvis der kom et flertal til den side. 
<I>Hvad vil I kræve for den ’stemme’?</I>
Vi ved ikke, hvad vi vil kræve endnu. Det bliver en del af en forhandling.
<I>Hvad er det allervigtigste at få igennem i den kommende periode?</I>
Det er at der tilføres flere midler til børneområdet. Det er både skoler og daginstitutioner. Vi synes især det er vigtigt, at pædagoger ikke har ’alenetid, altså at de ikke er alene med en stor gruppe børn. Det er uacceptabelt. Men der er også masser at tage fat i på inklusionsområdet.
DORTE NØRBO SF Hvem peger I på? Vi peger på Kristine Thrane fra Socialdemokratiet. Det kunne jo være dejligt, hvis der kom et flertal til den side. Hvad vil I kræve for den ’stemme’? Vi ved ikke, hvad vi vil kræve endnu. Det bliver en del af en forhandling. Hvad er det allervigtigste at få igennem i den kommende periode? Det er at der tilføres flere midler til børneområdet. Det er både skoler og daginstitutioner. Vi synes især det er vigtigt, at pædagoger ikke har ’alenetid, altså at de ikke er alene med en stor gruppe børn. Det er uacceptabelt. Men der er også masser at tage fat i på inklusionsområdet.

#Rudersdalkv17 

DITLEV OTTE-TROJEL
Nye Borgerlige
<I>Hvem peger I på?</I>
Det har vi ikke afklaret. Det afhænger af, hvem der melder sig på banen. Men vi tager en blå kandidat, og så er Venstre og Konservative nok de mest oplagte, med mindre valget går helt anderledes, end vi håber. 
<I>Hvad vil I kræve for den ’stemme’?</I>
Vi vil gerne i Økonomiudvalget og Erhvervs-, Vækst- og Beskæftigelsesudvalget. Økonomiudvalget fordi det er her man fordeler pengene, og så er jeg økonom og har forudsætninger for at deltage i det. 
Erhvervs-, Vækst- og Beskæftigelsesudvalget, fordi det er der integrationen hører under, og det er jo en af vores vigtigste mærkesager og et område, hvor vi har stærke holdninger. 
<I>Hvad er det allervigtigste at få igennem i den kommende periode?</I>
Det er integration. Eller mangel på samme. Vi vil blandt andet kigge på repatrieringsloven. Det er kommunens ansvar at håndhæve den. Man har mulighed for at sige til folk, at hvis de vil tilbage til deres hjemland, så får de en sum penge og bliver sendt tilbage. Ordningen er frivillig, men vi vil gerne have, at man bruger den mere, for i dag bruger man stort set ikke den mulighed.
DITLEV OTTE-TROJEL Nye Borgerlige Hvem peger I på? Det har vi ikke afklaret. Det afhænger af, hvem der melder sig på banen. Men vi tager en blå kandidat, og så er Venstre og Konservative nok de mest oplagte, med mindre valget går helt anderledes, end vi håber. Hvad vil I kræve for den ’stemme’? Vi vil gerne i Økonomiudvalget og Erhvervs-, Vækst- og Beskæftigelsesudvalget. Økonomiudvalget fordi det er her man fordeler pengene, og så er jeg økonom og har forudsætninger for at deltage i det. Erhvervs-, Vækst- og Beskæftigelsesudvalget, fordi det er der integrationen hører under, og det er jo en af vores vigtigste mærkesager og et område, hvor vi har stærke holdninger. Hvad er det allervigtigste at få igennem i den kommende periode? Det er integration. Eller mangel på samme. Vi vil blandt andet kigge på repatrieringsloven. Det er kommunens ansvar at håndhæve den. Man har mulighed for at sige til folk, at hvis de vil tilbage til deres hjemland, så får de en sum penge og bliver sendt tilbage. Ordningen er frivillig, men vi vil gerne have, at man bruger den mere, for i dag bruger man stort set ikke den mulighed.

#Rudersdalkv17 

COURT MØLLER
Det Radikale Venstre
<I>Hvem peger I på?</I>
Som spidskandidat er man jo også borgmesterkandidat. Så det er jo mig. Men kan det ikke blive mig, så er der flere i spil. Vi peger på den kandidat, hvor vi kan få mest mulig radikal politik igennem. 
<I>Hvad vil I kræve for den ’stemme’?</I>
Vi skal have mest mulig indflydelse på den politik, der bliver ført. Men jeg skal da skynde mig at sige, at jeg har været utrolig glad for de fire år som formand for Miljø- og Teknikudvalget. Der har vi fået lavet mange gode tiltag, og det vil jeg fortsætte med. 
<I>Hvad er det allervigtigste at få igennem i den kommende periode?</I>
Jeg bliver bragt i et dilemma, når jeg kun må nævne en. For Radikale Venstre har som mærkesag at forbedre forholdene på børne- og skoleområdet, men som formand for Miljø- og Teknikudvalget vil jeg også pege på den grønne omstilling i kommunen.
COURT MØLLER Det Radikale Venstre Hvem peger I på? Som spidskandidat er man jo også borgmesterkandidat. Så det er jo mig. Men kan det ikke blive mig, så er der flere i spil. Vi peger på den kandidat, hvor vi kan få mest mulig radikal politik igennem. Hvad vil I kræve for den ’stemme’? Vi skal have mest mulig indflydelse på den politik, der bliver ført. Men jeg skal da skynde mig at sige, at jeg har været utrolig glad for de fire år som formand for Miljø- og Teknikudvalget. Der har vi fået lavet mange gode tiltag, og det vil jeg fortsætte med. Hvad er det allervigtigste at få igennem i den kommende periode? Jeg bliver bragt i et dilemma, når jeg kun må nævne en. For Radikale Venstre har som mærkesag at forbedre forholdene på børne- og skoleområdet, men som formand for Miljø- og Teknikudvalget vil jeg også pege på den grønne omstilling i kommunen.

#Rudersdalkv17 

KRISTINE THRANE
Socialdemokratiet
<I>Hvem peger I på?</I>
Mig selv. Det gør vi fordi andre gør det, og jeg så bliver en naturlig modvægt til Jens Ive. Men det er jo vælgerne, der bestemmer. 
<I>Hvad vil I kræve for den ’stemme’?</I>
Det kommer an på valgresultatet
<I>Hvad er det allervigtigste at få igennem i den kommende periode?</I>
Vi vælger velfærden. Det er vigtigt, at vi stadig har gode skoler, at vi får flere pædagoger i daginstitutionerne og at ældre får den hjælp, de har brug for.
KRISTINE THRANE Socialdemokratiet Hvem peger I på? Mig selv. Det gør vi fordi andre gør det, og jeg så bliver en naturlig modvægt til Jens Ive. Men det er jo vælgerne, der bestemmer. Hvad vil I kræve for den ’stemme’? Det kommer an på valgresultatet Hvad er det allervigtigste at få igennem i den kommende periode? Vi vælger velfærden. Det er vigtigt, at vi stadig har gode skoler, at vi får flere pædagoger i daginstitutionerne og at ældre får den hjælp, de har brug for.

#Rudersdalkv17 

HENRIK HJORTDAL 
Alternativet
<I>Hvem peger I på?</I>
Vi ser tre kandidater til posten. Det er Jens Ive (V), Kenneth Birkholm (K) og Axel Bredsdorf (L.). Men skal vi sige et enkelt navn, så er det meget svært. 
Hvad vil I kræve for den ’stemme’
Vi vil se på tre ting. Det ene er hvem der giver det største grønne aftryk, det andet er hvem, der vil gøre mest for folkeskolen, og det tredje er hvem, der vil sørge for at inddrage og respektere borgerne. 
<I>Hvad er det allervigtigste at få igennem i den kommende periode? </I>
Jeg tror, at man kan sige det vigtigste er den grønne omstilling. Hvis ikke vi løser klimaproblemet, kan vi ikke løse resten af vores problemer. Jeg ved godt, at det ligger ude for vores rækkevidde, at omtrent 50 procent af klimabelastningen kommer fra transport. Men så handler det om at få job til kommunen, der er attraktive for vores borgere, så de ikke skal bruge lang tid på transport. Det mindsker CO2-udledningen og giver det mere tid til familieliv. Og det er faktisk noget som en kommune og en borgmester kan gøre noget ved.
HENRIK HJORTDAL Alternativet Hvem peger I på? Vi ser tre kandidater til posten. Det er Jens Ive (V), Kenneth Birkholm (K) og Axel Bredsdorf (L.). Men skal vi sige et enkelt navn, så er det meget svært. Hvad vil I kræve for den ’stemme’ Vi vil se på tre ting. Det ene er hvem der giver det største grønne aftryk, det andet er hvem, der vil gøre mest for folkeskolen, og det tredje er hvem, der vil sørge for at inddrage og respektere borgerne. Hvad er det allervigtigste at få igennem i den kommende periode? Jeg tror, at man kan sige det vigtigste er den grønne omstilling. Hvis ikke vi løser klimaproblemet, kan vi ikke løse resten af vores problemer. Jeg ved godt, at det ligger ude for vores rækkevidde, at omtrent 50 procent af klimabelastningen kommer fra transport. Men så handler det om at få job til kommunen, der er attraktive for vores borgere, så de ikke skal bruge lang tid på transport. Det mindsker CO2-udledningen og giver det mere tid til familieliv. Og det er faktisk noget som en kommune og en borgmester kan gøre noget ved.

#Rudersdalkv17 

KENNETH BIRKHOLM
Det Konservative Folkeparti
<I>Hvem peger I på?</I>
Det er et spørgsmål, jeg har fået nogle gange efterhånden. Vi peger på Jens Ive, hvis han opfører ordentligt.
<I>Hvad vil I kræve for den ’stemme’?</I>
Vi har ikke sat et prisskilt på det. Det er ikke rimeligt, når man ikke ved, hvad man har med til forhandlingsbordet. Ved selve konstitueringen, der ved vi hvad de forskellige partier har med til bordet, og det er der, vi laver aftalerne. Vi har en aftale med Venstre om, at vi taler sammen først. Det er det, der ligger på bordet, og jeg forventer, at vi bliver enige om en aftale efter valget. 
<I>Hvad er det allervigtigste at få igennem i den kommende periode?
</I>Det vigtigste er børnene. Børne- og skoleområdet. Det handler om at de områder skal have ro, og vi skal lytte til medarbejdere og forældre. Jeg har sagt det før - jeg synes ikke, at vi har lyttet nok, og det er ikke for at tale området ned, men for at pege på alle de problemer, der fulgte i kølvandet på skolereformen.
KENNETH BIRKHOLM Det Konservative Folkeparti Hvem peger I på? Det er et spørgsmål, jeg har fået nogle gange efterhånden. Vi peger på Jens Ive, hvis han opfører ordentligt. Hvad vil I kræve for den ’stemme’? Vi har ikke sat et prisskilt på det. Det er ikke rimeligt, når man ikke ved, hvad man har med til forhandlingsbordet. Ved selve konstitueringen, der ved vi hvad de forskellige partier har med til bordet, og det er der, vi laver aftalerne. Vi har en aftale med Venstre om, at vi taler sammen først. Det er det, der ligger på bordet, og jeg forventer, at vi bliver enige om en aftale efter valget. Hvad er det allervigtigste at få igennem i den kommende periode? Det vigtigste er børnene. Børne- og skoleområdet. Det handler om at de områder skal have ro, og vi skal lytte til medarbejdere og forældre. Jeg har sagt det før - jeg synes ikke, at vi har lyttet nok, og det er ikke for at tale området ned, men for at pege på alle de problemer, der fulgte i kølvandet på skolereformen.

Publiceret: 20. November 2017 11:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Rudersdal Avis

DEBAT: Så kom brevet fra kirkekontoret
DEBAT: Så kom brevet fra kirkekontoret
Valget netop nu