Specialtilbud og ældrepleje bliver ikke ramt, hvis overenskomstforhandlingerne bryder sammen
Specialtilbud og ældrepleje bliver ikke ramt, hvis overenskomstforhandlingerne bryder sammen
Modelfoto: Mostphotos
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Hvis konflikten kommer: De svageste går fri

Specialtilbud og ældrepleje bliver ikke ramt, hvis overenskomstforhandlingerne bryder sammen, men forældre - I kan godt forberede jer på en hjemmearbejdsdag eller to

En truende konflikt blandt offentlige ansatte rykker tættere på dag for dag. I sidste uge udtalte kommunernes chefforhandler Michael Ziegler til DR, at han: “havde en dårlig fornemmelse.”

Et forlig skal nås i dag ellers bryder den varslede arbejdskamp ud, først med strejke fra den 22. april og senere - fra den 28. april -  med lockout

I en mail til Rudersdal Kommune har vi stillet spørgsmål til, hvilke områder, der bliver ramt, hvis der skal strejkes eller lockoutes. 

Læs svarene her.

Hvordan ser det ud på Ældreområdet og med hjemmeplejen? Bliver de områder ramt?

Hvis de gør, i hvilket omfang?

Svar:

Ældre- og hjemmepleje er ikke omfattet af konflikten.

Samme spørgsmål gælder for skoler og institutioner. Gælder en eventuel lockout alle børn eller der er tilbud, der er undtaget? Og hvilke?

Svar:

Specialklasser og –tilbud er undtaget. For folkeskolernes vedkommende vil det være forskelligt fra skole til skole. Her vil skolerne skrive direkte til alle berørte, hvis en konflikt evt. bliver en realitet. 

I dagtilbuddene vil det også være forskelligt. Der vil være børnehuse, der er lukkede, men der vil også være børnehuse, som vil være delvist åbne, ligesom dele af dagplejen vil være åben. Derudover er der et antal specialpladser, hvor børnene sikres pasning. Der vil blive informeret nærmere herom via kommunens hjemmeside, ligesom alle forældre vil modtage et informationsbrev og en direkte besked om eventuel mulighed for pasning af deres barn.

Publiceret: 16. April 2018 11:15
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Rudersdal Avis