Luc De Visme er sur over, at ventetiden på bøger er lang.
Luc De Visme er sur over, at ventetiden på bøger er lang.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Hvorfor har biblioteket ikke flere bøger?

Luc De Visme fra Birkerød er utilfreds med ventetid på populære bøger på biblioteket. “Køb flere bøger” siger han i et Facebook-opslag

Fire hurtige til bibliotekschefen:

Hvor mange bøger købte Rudersdal i 2017?
I alt 12.668 bøger 
Hvor stort et budget er der til indkøb? 
I 2017 var det i alt 3.685.000 kr. til udlånsmaterialer, der ud over bøger er aviser, tidsskrifter, fysiske lydbøger, musik, film, spil, digitale resurser som E-reolen, netlydbøger og Filmstriben. Men langt det meste går til fysiske bøger.
Hvor mange udlån er der årligt? 
I 2017 403.172 udlån af fysiske materialer.
Hvem låner mest – ældre eller unge? 
Det gør de ældre – de er vores kernebrugere og læsere. 
De unge har et mere blandet mediebrug og derfor arbejder vi med skoler og daginstitutioner om at styrke børn og unges læselyst.

Facebook-gruppen 'Vi elsker vores by – Birkerød' har 2628 likes og gruppen summer til tider af debat og liv om alt der sker i Birkerød.

En af de mest aktive medlemmer af gruppen er Luc De Visme, der er et kendt ansigt i Birkerød og som ved det seneste kommunalvalg var opstillet som kandidat

for Lokallisten

I gruppen – og i en mail til Rudersdal Avis – har Luc De Visme spurgt:

”Hvorfor kan biblioteket ikke anskaffe flere eksemplarer af nye bøger, når der er så mange søgninger/reserveringer på dem. Siden 30. december sidste år (2017) venter jeg. Nu nummer 29 i køen! Måske er det fordi jeg hellere skulle købe bogen og ikke vente på den i 3 år. Men hvorfor har vi et bibliotek så?”

Hvad der helt præcis skyldes, at Svend Brinkmans populære debatbog er så efterspurgt er svært at sige noget om. Men Rudersdals biblioteker gør, hvad de kan for at tilgodese lånernes behov. Alle lånerne.

”Vi skal tilgodese mange borgeres behov. Der er fagbøger, skønlitteratur, børnebøger – alle genrer og vi har en indkøbspolitik og et blik for hvad vi skal købe ind. Men det sker nogen gange, at der opstår kø og det er rigtigt, at vi kunne afhjælpe det ved at købe flere bøger ind, men vi risikerer, at stå med en masse bøger efter et halvt år, der ikke længere bliver lånt ud,” siger Maria Nielsen Westbrook, der er bibliotekschef i Rudersdal Kommune.

Lige præcis Svend Brinkman er en af tidens meget populære forfattere og det er det Luc De Visme kan mærke på ventetiden.

”Som fysisk bog har vi 11 eksemplarer af 'Gå glip' på vores fire biblioteker. Af dem er de fire '14 dages lån', der ikke indgår i reservationssystemet. Det har vi fordi, det skal være sådan at man også kan være heldig at møde den på hylden på biblioteket,” siger hun.

Og der er endnu flere muligheder for at låne bøger.

”Så kan man jo også få den som e-bog og lydbog. Der kan man faktisk også opleve at der er kø, selv om det måske virker mærkeligt. Men der er en kvote. Det er en del af aftalen med forlagene,” forklarer bibliotekschefen.

Publiceret: 21. Februar 2018 10:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Rudersdal Avis

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt