Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

I Birkerød får alle julehjælp

Mange har et stramt budget i julen. Det mærker de organisationer, der bringer julehjælp ud

Hos Dansk Julehjælp har man i år behandlet 14.283 ansøgninger om julehjælp til økonomisk trængte familier. I 2016 var det 73 i Rudersdal, men i år er tallet steget til 85 ansøgere hos Dansk Folkehjælp. Ifølge tal, som Dansk Folkehjælp har samlet på baggrund af ansøgningerne er langt de fleste ansøgere i Rudersdal på kontanthjælp. Det drejer sig om et godt stykke over halvdelen, nemlig 55 af de 85 ansøgere. At der også er mange nye danskere, der har brug for hjælp viser tallene også. 13 ansøgere er på integrationsydelse.

Kirker og andre hjælper

På et mere lokalt plan deler også Birkerød Kirke, og mange andre kirker, julehjælp ud. Det fortæller sognepræst Anders Vestergaard.

“Det er et nogenlunde fast antal personer, der søger om hjælp hos os,” fortæller han.

I Birkerød Kirke drejer det sig om et sted mellem 30 og 40 personer, der får en håndsrækning fra kirken, så de lettere klarer sig gennem julen.

Mest for børnene

Anders Vestergaard og folkene i Birkerød Kirke uddeler kontante beløb til ansøgerne. Og det handler mest om børn.

“Vi uddeler kontanter til dem der henvender sig til os. Vi vurderer efter, hvem der har brug for det og vi ser især på antallet af børn, når vi besklutter os for beløbets størrelse,“ siger han.

Tre gange indsamling

Kirken samler ind ad tre omgange til julehjælpen. Der er traditionelle metode, hvor kirkegængerne støtter ved at komme penge i kirkebøssen og så er der to lidt mindre traditionelle. Den ene er, når Anders Vestergaard samler ind ved juletræstændingen på Majpladsen.

“Her må du altså gerne nævne, at der var et megen gavmildhed. Jeg samlede 6.000 kroner ind på bare 10 minutter,” siger han. Og den sidste måde der bliver samlet ind til julehjælpen er ved et andespil, hvor deltagerne betaler for bankopladerne og vinder en and. Hvis de er heldige. Den rigtige vinder er nemlig pengekassen til julehjælp. I år kom der 16.000 kroner i kassen ved andespillet.

Alle får hjælp

Alle der har søgt hjælp i Birkerød Sogn har fået en kontant håndsrækning. Sådan skal det være, mener Anders Vestergaard.

“Vi siger ikke nej til værdigt trængende. Hos os deler vi ud til dem, der har brug for det. Om det er mennesker, der er på kontanthjælp, enlige forsørgere eller flygtninge, det betyder ikke noget,” siger han.

Publiceret: 23. December 2017 10:30

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Rudersdal Avis