Indbrud er den største udfordring i Nordsjællands Politikreds. Talene er foruroligende.
Indbrud er den største udfordring i Nordsjællands Politikreds. Talene er foruroligende.
Mostphoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Indbrud er den største udfordring i Nordsjællands Politikreds

Modsat landstendensen, så har Rudersdal og især omegnskommunerne oplevet en stigning i antallet af indbrud siden 2009, men nu lader det til, at man i 2017 endelig er ved at knække kurven

Mens antallet af indbrud både regionalt og på landsplan er faldet støt fra 2009-2016, så har billedet set helt anderledes ud i kommunerne Rudersdal, Hørsholm og Gentofte, hvor antallet af indbrud er steget. I samme periode har det i Lyngby-Taarbæk svinget en del, men ender i 2016 på nogenlunde det samme niveau som i 2009, nemlig 435 anmeldte indbrud.

Til sammenligning blev der i Gentofte registreret 956 anmeldte indbrud i 2016, og i Rudersdal og Hørsholm var tallet henholdsvis 826 og 360.

Indbrud er det største problem

Cirka fire gange om året mødes de Nordsjællandske borgmestre med ledelsen fra Nordsjællands Politi for at drøfte indsats og udfordringer på de såkaldte kredsrådsmøder.

I referaterne fra kredsrådsmøderne kan man se, at Hørsholms borgmester Morten Slotved siden 2012 igen og igen har påpeget, at omfanget af indbrud fortsat er det helt store problem.

Og på et møde 8. juni 2016 undrer Gentoftes borgmester Hans Toft sig over, ”at politiet vælger at bruge midler på en færdselskampagne vedrørende højrekørsel på motorvejen i en periode, hvor den borgernære kriminalitet typisk stiger.”

Nordsjællands Politi medgiver på stort set alle møder, at indbrud er den største kriminalitetsudfordring i Nordsjællands Politi.

På kredsrådsmødet 6. marts 2017 oplyser politidirektør Jens Christian Bülow, at Nordsjællands Politi i efteråret 2016 oprettede en særligt indsatsgruppe som alene koncentrerer sig om indbrud og tricktyverier, og at det efter første kvartal ser mere positivt ud i 2017.

Den tendens bakkes op af de seneste tal fra Danmarks Statistik

Antallet af indbrud falder

De seneste tal fra Danmarks Statistik peger på, at kurven nu er knækket i tre af de fire kommuner.

Indbrudstallene for 4. kvartal af 2017 er endnu ikke tilgængelige, men sammenligner man de tre første kvartaler i 2016 med de tre første kvartaler i 2017, så falder antallet af indbrud i beboelse i Rudersdal, Hørsholm og Lyngby-Taarbæk, mens Gentofte fortsat er den af de fire kommuner, der har flest indbrud, og som også fortsat oplever en stigning i antallet af anmeldelser.

Sammenholder man Danmarks Statistiks opgørelse af de tre første kvartaler i 2016 med de tre første kvartaler i 2017, så ser billedet af anmeldte indbrud sådan ud:

Rudersdal er gået fra 513 til 379 anmeldte indbrud.

Hørsholm fra 253 til 167 anmeldte indbrud.

Lyngby-Taarbæk er gået fra 299 til 269 anmeldte indbrud.

I samme periode er antallet af anmeldte indbrud i beboelse i Gentofte steget fra 552 til 609.

 

Læs også: Unge fra Nordsjælland deler børneporno

Publiceret: 16. Januar 2018 10:45
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Rudersdal Avis