Lise Lotte Bundesen, direktør for Ida Instituttet i Nærum, kan glæde sig over, at organisationen er blevet tildelt en hæderspris for indsatsen på høreområdet.
Lise Lotte Bundesen, direktør for Ida Instituttet i Nærum, kan glæde sig over, at organisationen er blevet tildelt en hæderspris for indsatsen på høreområdet.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Indsats skaber international ørenlyd giver genlyd

Ida Instituttet i Nærum modtager hæderspris for høre-indsats

Ida Instituttet i Nærum har modtaget en hæderspris fra verdens største professionelle organisation for audiologer, the American Academy of Audiology (AAA). Det sker i anerkendelse af instituttets indsats for den audiologiske profession og høreprofessionelle verden over.

Ida Instituttet er en lille, uafhængig non-profit organisation, der arbejder for at for at sikre en bedre dialog mellem høreprofessionelle og brugere. Det sker ved at samle viden og udvikle materialer, der hjælper de høreprofessionelle med at skræddersy deres rådgivning til den enkelte bruger.

Teknologi er ikke alt

Instituttet har været med til at sætte person-centreret behandling på dagsordenen inden for audiologien med det formål at øge fokus på brugernes individuelle behov, værdier og præferencer.

“Det er utroligt vigtigt, at det enkelte menneske er i centrum for behandlingen,” udtaler Lise Lotte Bundesen, direktør for Ida Instituttet, i en pressemeddelelse.

”Teknologien kan rigtigt meget i dag, men de psykologiske aspekter af rådgivningen, og måden hvorpå man inddrager brugerne før, under og efter selve høreapparattilpasningen, er i høj grad udslagsgivende for, hvor motiverede brugerne er, og hvor meget de får ud af behandlingen.”

Ida Instituttet blev etableret i 2007 med en donation fra Oticon Fonden og har i dag et globalt netværk bestående af 12.000 medlemmer.

Mange års samarbejde med eksperter, akademikere og professionelle fra den private og offentlige sektor har gjort instituttet i stand til at udvikle en bred vifte af materialer for høreprofessionelle baseret på den nyeste forskning inden for audiologi, psykologi og patientbehandling – og det er det arbejde, der nu er blevet belønnet med hædersprisen fra AAA.

Udvikler online-ressourcer

Inden for de seneste år er instituttet også begyndt at udvikle online ressourcer, der henvender sig direkte til brugerne, og som man f.eks. kan bruge som forberedelse til sin aftale med den høreprofessionelle.

“Vi er ikke i tvivl om, at telemedicinske løsninger kommer til at fylde mere og mere i fremtiden, også inden for audiologien,” siger Lise Lotte Bundesen.jesl

Publiceret: 16. Maj 2017 01:12

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Rudersdal Avis

ANNONCER
Se flere