Jens Bruhn fra Socialdemokratiet i Rudersdal genopstiller ikke til kommunalvalget 21. november. Til gengæld agerer han studievært i en række valgprogrammer på Rudersdal TV. Arkivfoto
Jens Bruhn fra Socialdemokratiet i Rudersdal genopstiller ikke til kommunalvalget 21. november. Til gengæld agerer han studievært i en række valgprogrammer på Rudersdal TV. Arkivfoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Jens Bruhn springer ud som studievært

Som et nyt lokalpolitisk initiativ er Jens Bruhn (S) sprunget ud som studievært på valgdebatter på den lokale kanal Rudersdal TV

Efter mere end 24 år i lokalpolitik har Socialdemokraten Jens Bruhn valgt at trække stikket og genopstiller ikke ved dette kommunalvalg. I stedet vil han fremover bruge sin tid på at nyde sit otium med flere rejser og diverse lokalhistoriske projekter. Men inden venter der et kommunalvalg. Og selvom Jens Bruhn ikke er opstillet som kandidat, har han alligevel bidraget til den lokale valgkamp. I samarbejde med den lokale TV-station Rudersdal TV har han nemlig produceret otte valgvideoer, hvor hvert program byder på en debat mellem to kandidater, der tager udgangspunkt i kommunens 12 bysamfund. Og til at styre debatten er Jens Bruhn trådt ind som studievært.

“En gammel travhest som mig har jo svært ved at give slip på det spændende lokalpolitiske univers på én gang. Så da jeg fik muligheden for at lave disse valgudsendelser, tænkte jeg, at det ville være rigtig sjovt at prøve,” fortæller den nyudklækkede vært.

“Jeg har jo aldrig prøvet at være studievært før, og jeg laver derfor flere småfejl i programmerne. Man bliver pludselig lidt genert, når der er et kamera, der ruller. Men det var sjovt at prøve, og der er da også sket en udvikling i min præstation fra det første til det sidste program,” smiler Jens Bruhn.

Seriøse kandidater

Generelt har den snart forhenværende lokalpolitiker kun ros til overs for sine politiske kolleger.

“Jeg oplevede nogle utrolig ordentlige politikere undervejs i programmerne. De har været dygtige til at præsentere sig selv og deres parti, og de har gjort sig rigtig mange overvejelser om de forskellige valgtemaer, inden de kom i studiet. Det betyder også, at de bidrager med mange forskellige synspunkter,” fortæller Jens Bruhn.

Dog har der for hvert bysamfund været visse emner, der er gået igen i samtalerne. Det gælder eksempelvis ældreområdet, skatteniveau og børneområdet, som alle kandidater har haft noget at sige om, uanset hvilken del af kommunen, der har været udgangspunktet for debatten.

Politikere på dybt vand

Programmerne er lavet i samarbejde med Jimmy Rehak, der er formand for Rudersdal TV, og som selv bor i Nærum. Og den uprætentiøse version af kommunalpolitikerne er et helt bevidst valg.

“Vi er vant til, at når politiker toner frem på tv, er de ofte polerede, så jeg tænkte, at vi skulle prøve at få noget andet ud af det denne gang. Programmerne her handler om noget, der finder sted lige uden for borgernes gadedør, og det må også gerne kunne ses på politikerne, som kommer lidt på dybt vand, uden at de kommer til skade. Det giver et andet indblik i demokratiet, og det er interessant,” fortæller Jimmy Rehak.

Og ifølge Jens Bruhn er valgvideoerne et vigtigt supplement til valgkampen.

“Borgerne kan høre kandidaterne fortælle levende midt i deres stuer, og der er tid til, at folk kan danne sig deres eget billede af de personligheder, der er på valg. Det er en oplagt mulighed for at invitere naboen ind til kaffe og lave sit eget valgmøde derhjemme,” lyder det fra Jens Bruhn.

Valgvideoerne kan ses på hjemmesiden: rudersdaltv.dk

 

 

#rudersdalkv17 

Publiceret: 14. November 2017 10:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Rudersdal Avis

ANNONCER
Se flere