Det er let at smile efter en kamp, når man er øverst på skamlen. Privatfoto
Det er let at smile efter en kamp, når man er øverst på skamlen. Privatfoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Kickboxer fra Birkerød på landsholdet

24-årige Katja Boesgaard fik sit helt store gennembrud ved Scandinavian open i Oslo. Det gav landsholdsudtagelse

Kickboxing Academy i Birkerød har i et par år kunnet glæde sig over at have en landsholdsdeltager i Martin Guldager, men lørdag d. 14. oktober blev det til endnu en.

Det skete ved Scandinavian Open i Oslo, hvor 24-årige Katja Boesgaard fik sit helt store gennembrud, og fejede al modstand til side.

Umiddelbart efter hun havde fået sin guldmedalje kunne landstræner Lars Krusaa fortælle, at Katja på baggrund af det flotte resultat var udvalgt til at repræsentere Danmark, når der afholdes verdensmesterskaber i Ungarn senere på året.

Katjas træner, Claus Falk, er meget tilfreds: ”Katja har været inde i en god udvikling i det seneste års tid. Det har været lidt småt med resultaterne, fordi vi valgte at lave markant om på hendes kampstil, og hun har derfor haft en svær periode, hvor hun tabte til mindre erfarne modstandere. Nu ser vi imidlertid, at investeringen kunne betale sig, når hun vinder et prestigefyldt stævne som Scandinavian Open”.

Ikke nok med at Katja Boesgaard vandt i weekenden. Hun stoppede også samtlige modstandere før tid. ”Ikke på knockout”, forklarer Claus Falk, ”Katja kæmper den tekniske disciplin letkontakt, hvor man skal vinde på point - men når to ud af tre dommere har en kæmper til at føre med 15 point, så stoppes kampen og sejren tildeles på såkaldt teknisk overlegenhed”.

Katja vil i den kommende tid træne både i sin hjemmeklub i Birkerød Idrætscenter og i landstrænerens klub på Østerbro, så de sidste detaljer kan blive pudset af inden VM.

Udtaget til landsholdet efter stor succes ved Scandinavian Open. 
Privatfoto
Udtaget til landsholdet efter stor succes ved Scandinavian Open. Privatfoto

Publiceret: 17. Oktober 2017 10:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Rudersdal Avis

ANNONCER
Se flere