Alle mennesker har ret til at løbe, og det har fået to danske kvinder til at arrangere et marathonløb på trods i Palæstina. Foto fra filmen ‘Palestine Marathon’.

Alle mennesker har ret til at løbe, og det har fået to danske kvinder til at arrangere et marathonløb på trods i Palæstina. Foto fra filmen ‘Palestine Marathon’.

CPH DOX på tour i Rudersdal

Dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX tager på tour og viser fire film i Rudersdal

Af
Jeppe Lund

Holte, Birkerød og Nærum ligger lærred til hvert sit stykke virkelighed i de næste uger. Det er dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX, som også tager på turné.
Festivalen er blandt Europas største dokumentarfilmfestivaler, og de senere år har de udvidet konceptet til at rejse rundt i udvalgte kommuner for at skabe lokal debat om filmene.
Tirsdag den 21. okotober handler det om mad som kunstart, når der er film om foodies i Reprisen. Kl. 20 vises filmen ‘Foodies - The Culinary Jetset', der handler om fem af internettets mest indflydelsesrige madkritikere - de såkaldte 'foodies' - når de med Michelin-guiden som atlas rejser rundt til nogle af verdens bedste og mest eksklusive restauranter. Efter filmen er der debat med journalist Sandra Brovall fra Politikken og forfatter og madskribent Marie Holm. Arrangementet koster 80 kroner.
Ugen efter handler det om et dansk arrangeret marathonløb i Palæstina. Signe Fischer Smidt og Lærke Hein er kvinderne bag en rute på 42,195 km gennem Bethlehem. Sammen med lokale kvinder er de inspireret af, at alle mennesker ifølge FN har ret til at bevæge sig. ‘Palestine Marathon' vises i Reprisen den 28. oktober kl. 20. Efter visningen er der debat med Lærke Hein, Signe Fischer Smidt og fotograf og producent Mads Jørgensen. Billetter koster 80 kroner og kan købes på www.reprisen.dk.
På Nærum Gymnasium får udvalgte klasser mulighed for at se ‘Web Junkie', der er en film om én af de over 400 lukkede kinesiske afvænningslejre for internet-afhængige teenagere. Det chokerende besøg bliver til en række tankevækkende og menneskelige historier om generationskløfter, når de unge igen forsones med deres familier.
Endelig er der et kærligt blik på livet med en alkoholisk far i filmen ‘Mig og Min Far - Hvem fanden gider klappe?', som vises på Hovedbiblioteket i Birkerød 11. november kl. 20. Her er der gratis adgang, og efter filmen er der debat med instruktøren Kathrine Ravn Kruse samt Tilde Sand Christensen og Lena Søborg fra Sundhed og forebyggelse i Rudersdal Kommune.

Publiceret 17 October 2014 11:00